Mâinile sunt primele afectate de îmbătrânire, deoarece sunt expuse multor factori care accelerează acest proces – detergentul de vase, razele ultraviolete, treburile casnice. Iată cum poți întârzia îmbătrânirea mâinilor!

Folosește mănuși de protecție!

Treburile casnice, de la spălatul vaselor sau spălarea geamurilor până la grădinarit, trebuie făcute folosind mănuși de protecție. Detergenții și murdăria care intră în contact direct cu pielea usucă și irită țesutul.

Crema de mâini nu trebuie să lipsească

Mai ales în sezonul rece, crema de mâini nu trebuie să lipsească din ritualul de îngrijire zilnic. Este indicat să o aplici cel puțin o dată pe zi, iar ideal de două ori, dimineața și seara, înainte de culcare. Alege o cremă special concepută pentru mâini, cu rol important atât în menținerea hidratării, cât și în prevenirea îmbătrânirii mâinilor.

S-ar putea să-ți placă și – 7 remedii ieftine și bune pentru mâinile uscate. Fac adevărate minuni pentru mâinile tale!

Mască hidratantă cu avocado pentru a preveni îmbătrânirea mâinilor

Ai nevoie de un avocado bine copt, miere, ulei de măsline, iaurt natural și câteva picături dintr-un ulei esențial care-ți place. Amestecă jumătate de avocado bine pisat cu două-trei linguri de ulei de măsline, o lingură cu miere și 3 linguri de iaurt natural. Dacă ai nevoie de o consistență mai cremoasă, adaugă și restul de avocado. Aplică amestecul pe mâini, acoperă-le cu o folie de plastic timp de 15 minute și lasă să acționeze. Clătește cu apă caldă, iar la final, aplică o cremă hidratantă de mâini.

Tratament cosmetic natural, care previne îmbătrânirea mâinilor

Bate un gălbenuș de ou și amestecă-l cu o lingură de ulei de măsline și una de miere. Aplică această compoziție pe mâini în fiecare seară și vei vedea cum pielea devine catifelată. Ține amestecul pe mâini 10 minute, apoi clătește cu apă caldă.

Folosește acest tratament dacă pielea de pe mâini are tendința să se usuce

Dacă ai pielea de pe mâini uscată și are tendința să se crape, îți recomandăm să-ți faci apă de trandafiri acasă. Pune câteva petale la macerat în jumătate de litru de apă distilată într-un bol de sticlă ermetic. Lasă cel puțin 24 de ore la macerat, apoi folosește această apă pentru mâini zilnic.

Foto: 123rf

Citește și – Manichiuri pentru toamna 2017