CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește șampon uscat!

Principala cauză pentru care culoarea se duce repede este că îl speli prea des. Cu fiecare expunere la apă, nuanța își pierde din intensitate, așa că o soluție la îndemână este să folosești șamponul uscat. Nici de acesta nu trebuie să abuzezi, el fiind o variantă rapidă, deoarece nu elimină impuritățile din păr. Însă, o dată pe săptămână îl poți folosi fără probleme.

Nu spăla părul imediat după vopsire!

Specialiștii recomandă ca 24 sau chiar 48 de ore după ce te-ai vopsit, să nu-ți speli părul, deoarece culoarea are nevoie de timp să se fixeze. Așa că merită să aștepți, pentru a te bucura mai mult timp de o nuanță strălucitoare și de durată.

Citește și – Trucuri de frumusețe de la actrițe celebre

Trucuri de frumusețe de la actrițe celebre

Protecție solară

Dacă ții la culoarea părului tău, e recomandat să-ți protejezi podoaba capilară de efectele nocive ale soarelui. Fie alegi o pălărie, chiar și când mergi pe stradă în oraș, nu doar când vei ajunge pe plajă, fie folosești un spray de păr cu protecție solară. Le găsești în saloanele de coafură și vei vedea efectele imediat – părul nu mai devine aspru, iar culoarea rămâne strălucitoare.

Dacă ai părul blond natural

O dată pe săptămână înlocuiește șamponul cu care te speli în mod obișnuit cu unul pe bază de mușețel. Părul tău va deveni mai strălucitor, iar culoarea va fi mai luminoasă. Vei găsi nenumărate variante de șampon ce au în compoziție mușețel. Oricare dintre ele este bun, nu trebuie să cheltuiești o avere. Ba chiar este recomandat să alegi unul din magazinele naturiste.

Mască pentru părul blond

O dată pe săptămână folosește această mască pentru a păstra atât culoarea, cât și hidratarea părului. Amestecă un gălbenuș de ou cu o lingură de ulei de măsline și o linguriță de miere. Cu ajutorul unei pensule aplică de la mijlocul capului către vârfuri. Strânge părul într-un prosop și lasă să acționeze 15 minute. Clătește din abundență cu apă călduță și apoi spală-te pe cap cu șamponul pe care-l folosești de obicei.

Foto: 123rf

Citește și – Blondă, brunetă sau roșcată? Vezi ce spune culoarea părului despre tine!