„Nimic nu poate înlocui frumusețea unghiilor naturale, crescute corect. Începeți cu unghia de bază și consolidați-i o fundație sănătoasă”, recomandă Jessica Vartoughian, fondatoarea unui brand cosmetic destinat îngrijirii și frumuseții unghiilor. Cum facem însă acest lucru?

În primul rând, acasă ne lipsește răbdarea de a pili unghiile așa cum trebuie, iar apoi de a le ține într-un vas cu apă călduță și săpun, astfel încât cuticula să poată fi îndepărtată ușor.
Aceștia ar fi primii doi pași care, atunci când sunt executați corect, asigură o creștere frumoasă a unghiilor. Apoi, ține cont de trucurile următoare, iar manichiura ta va fi la fel ca cea făcută la salon!

Manichiura perfectă în 5 pași

1. Îndepărtează lacul începând de la marginea unghiei către centrul acesteia.

2. Folosește pe parcursul zilei un ulei sau o cremă pentru mâini și cuticule (și varianta uleiului de măsline este foarte bună), astfel încât să eviți uscarea și ruperea cuticulei.

3. Cea mai bună modalitate de scurtare a unghiilor este folosirea pilei. Dacă însă vrei să apelezi la o metodă mai rapidă, folosește un cleștișor de unghii, în nici un caz forfecuța.

4. Pilește cu mișcări scurte și delicate, fără a agresa unghia cu mișcări de sus în jos. Pornește din lateral spre centru și înapoi.

5. Așteaptă câteva minute înainte de aplicarea unui nou strat de ojă, astfel încât stratul final să fie întins perfect și să reziste mai mult timp.

Copyright: marigo / 123RF Stock Photo