Aplică șamponul și balsamul corect!

Când te speli pe cap, aplică șamponul cu mișcări delicate. Folosește vârfurile degetelor pentru a masa scalpul. Balsamul trebuie să-l aplici de la jumătatea părului spre vârfuri, îl lași să acționeze două minute și apoi clătești bine cu apă călduță spre rece.

Nu pune mâna în păr prea des!

Evită să-ți atingi părul în timpul zilei. Dacă-ți dai cu mâna prin păr prea des, impuritățile vor face ca părul să aibă aspect gras.

Citește și – Măști naturale pentru păr degradat din cauza plăcii

Protejează-ți părul de soare!

Dacă nu porți o pălărie sau o eșarfă care să-ții acopere capul, atunci neapărat cumpără-ți un spray pentru păr cu factor de protecție solară. Astfel, la sfârșitul verii, părul tău va fi sănătos, strălucitor și în niciun caz uscat, deteriorat, ars, cum poate deveni dacă nu-l protejezi.

Nu te pieptăna când părul este ud!

Obiceiul de a-ți peria părul când este ud este una dintre cele mai întâlnite cauze care pot duce la ruperea lui. Piaptănă-l întotdeauna după ce îl usuci, iar dacă este foarte încurcat, aplică un produs de styling care să-l descurce și abia apoi folosește peria sau pieptenele.

Folosește produse cu protecție termică!

În cazul în care folosești placa de întins părul sau ondulatorul, trebuie să folosești întotdeauna produse cu protecție termică. Această recomandare este de urmat chiar și când te usuci cu foehnul.

Foto: 123rf

Citește și – Tunsori șic după 40 de ani