Folosește același tip de șampon și balsam!

Regula de bază este să folosești produse de îngrijire special create pentru tipul tău de păr. Apoi, să fii atentă să alegi întotdeauna șampon și balsam care aparțin aceleiași game de produse. Astfel, vei reuși să ai părul îngrijit și cu aspect sănătos.

Nu usca părul cu foehnul!

Folosirea foehnului este metoda cea mai rapidă de a-ți usca părul, dar nu este și cea mai sănătoasă pentru podoaba ta capilară. Pe cât posibil, lasă părul să se usuce liber cât mai des. Nu uita de produsele de protecție termică pe care trebuie să le aplici atunci când folosești placa de întins părul sau ondulatorul.

Încearcă uleiul de păr!

Dacă nu ai folosit până acum ulei de păr, e momentul să începi și vei observa singură diferența. Cum îl aplici? Dacă vrei ca părul să fie mai ușor de aranjat, aplică-l pe părul uscat în proporție de 50%. Aplică-l pe părul uscat, pe vârfuri, dacă acestea sunt uscate și fragile. Nu folosi mai mult de o picătură, două, pentru ca părul să nu pară încărcat.

Alege șamponul uscat când nu ai timp să te speli pe cap!

Șamponul uscat este un produs care chiar te scoate din încurcătură atunci când te grăbești și nu ai timp să te speli pe cap. Aplică-l de la 20 de centimetri distanță la rădăcinile părului, masează și apoi piaptănă bine părul. Folosește acest produs doar în cazurile de urgență!

Citește și – Când și cum folosești șamponul uscat

Protejează-ți părul!

Protejează părul de soare sau de vânt! Dacă-l expui frecvent acestor factori, părul va deveni uscat, tern, își va pierde strălucirea. Ai nevoie de o pălărie, o eșarfă sau de un spray cu factor de protecție solară, mai ales în zilele călduroase de vară, cu temperaturi ridicate. De asemenea, nu uita de zilele petrecute la piscină. Folosește o cască, pentru a-ți feri părul de contactul cu apa din piscină!

Foto: 123rf

Citește și – Remedii naturale pentru părul deteriorat

Citește și – Coafuri după 50 de ani. Pe care o preferi?