Folosește o bază de machiaj!

Primerul sau baza de machiaj este un produs esențial, dacă vrei ca machiajul tău să reziste în zilele caniculare. Nu numai că va face ca fondul de ten să reziste mai mult, dar va controla și excesul de sebum care face ca tenul să devină lucios.

Fond de ten cu textură lejeră

Renunță pe perioada verii la fondul de ten cu putere mare de acoperire și alege unul fluid, cu textură lejeră. În cazul în care ai tenul gras, specialiștii recomandă să alegi un fond de ten sub formă de pudră.

Încearcă un produs BB Cream!

Poți înlocui fondul de ten cu un produs care combină calitățile acestuia cu cele ale unei creme. Pe scurt, BB Cream este un produs multifuncțional care netezește, matifiază, hidratează și acoperă imperfecțiunile tenului. În plus, există și variante cu factor de protecție solară!

Citește și – 10 pași să aplici produsele de machiaj în ordinea corectă

Alege un rimel rezistent la apă!

Dacă vrei să-ți evidențiezi ochii și nu poți renunța la rimel, alege variante rezistente la apă. Pe etichetă trebuie să scrie mascara waterproof. Vei scăpa de problema rimelului care se întinde sub ochi sau care „curge”. Ai grijă seara, când te demachiezi, să cureți cu mai multă atenție machiajul ochilor.

Aplică spray de fixare a machiajului!

Sprayul de fixare a machiajului are rolul de a preveni aspectul lucios al tenului și întinderea produselor de machiaj. Practic, cu două trei pulverizări, te asiguri că machiajul tău va arăta impecabil. Folosește acest spray la finalul machiajului! Pulverizează de la o distanță de 15 centimetri de față.

Foto: 123rf

Citește și – Machiajul ochilor. Cum te demachiezi corect?