Primul lucru de care trebuie să ții cont când vine vorba de machiaj este că acesta arată impecabil pe un ten îngrijit. Un ten care e demachiat în fiecare dimineață și seară cu grijă, un ten hidratat, cu un aspect sănătos. Altfel, dacă te gândești încerci să acoperi aceste „lipsuri” ale pielii cu machiaj, efectul nu va fi deloc cel dorit. Din contră!

Pregătește tenul!

E foarte important să-ți pregătești tenul pentru machiaj.  Dacă vrei ca machiajul să reziste mai mult, înainte de aplicarea fondului de ten, folosește o cremă hidratantă și așteaptă câteva minute să intre în piele. Dacă ai tenul gras, alege o cremă hidratantă cu efect matifiant, iar dacă ai tenul uscat, o cremă mai grasă. Nu uita, nu aplica imediat fondul de ten!

Alege un fond de ten dermato-cosmetic!

Dacă ai tenul cu probleme, alege un fond de ten dermato-cosmetic, pe care-l găsești în farmacii. Citește cu atenție eticheta sau cere sfatul specialistului, pentru a alege formula potrivită tipului de problemă a tenului: acnee, piele cu tendința să se îngrașe, piele uscată, ten cu riduri.

Citește și – Cele mai întâlnite greșeli când aplici fondul de ten

Cum faci ca machiajul să dureze mai mult: Aplică două straturi de mascara!

Aplică întotdeauna două straturi de mascara, pornind de la baza genelor cu o mișcare fermă către capătul genelor. Pentru ca machiajul să dureze mai mult este de preferat să folosești rimel waterproof (rezistent la apă). Dacă ai impresia că acesta îți usucă genele, folosește-l doar pentru a doua aplicare, iar la prima alege un rimelul potrivit așteptărilor tale – gene mai dese, volum sau alungire.

Folosește un balsam înainte să aplici rujul!

„Înainte cu câteva minute de aplicarea  rujului, folosește un balsam de buze hidratant. Lasă-l să acționeze, iar după câteva minute îndepărtează surplusul cu un șervețel fin”, spune Alexandra Crăescu, make-up artist. Aplică apoi rujul și vei fi surprinsă de cât de mult timp va rezista intact pe buze. De asemenea, dacă vrei un contur perfect al buzelor, pe lângă ruj, folosește și creion în aceeași nuanță.

Respectă o regulă esențială de aplicare a cosmeticelor!

„O regulă de aur pe care nu o încalc în nicio situaţie este că orice produs cremos trebuie fixat cu o pudră: dermatograful cu un fard în aceeaşi culoare, anticearcănul cu pudră etc. De asemenea, pudra liberă aplicată prin tapotare peste anticearcăn sau corector va împiedica produsul să se strângă în pliuri”, spune Ioana Dumitrache, make-up artist.

Foto: 123rf

Citește și – Tendințe în machiaj: Ce nuanțe de ruj se poartă în toamna 2017