Citește și: Află ce legume și fructe absorb cele mai multe pesticide! Nu te-ai fi așteptat la așa ceva

Trezește-te odată cu soarele

În loc să lași alarma să fie primul lucrur pe care îl auzi dimineața, fă în așa fel încât să tre trezești la apariția primelor raze de soare. Sistemul nervos reacționează altfel și ne dă mai multă energie: De aceea, se recomandă ca atunci când mergi la culcare, seara, să tragi draperiile în așa fel încât să permiția ca soarele să-ți bată în geam dimineața. Dacă ai un somn profund, pune și o alarmă să sune la răsărit, pentru ca treptat, să renunți la ea.

Dacă vrei să navighezi pe internet, fă-o

Verificarea adresei de e-mail sau a paginii de Facebook nu e recomandată dis de dimineață. Dar, experții spun că dacă acest lucru te relaxează și te binedispune, atunci nu renunța la obicei, doar dedică-i mai puțin timp. Oricum, navighează pe internet înainte să te dai jos din pat, nu după aceea, pentru că te scoate din ritm.

Nu-ți bate capul cu ce mănânci la micul dejun

Mulți pierd timpul și se enervează pentru că la micul dejun vor să mănânce sănătos și nu au nimic la îndemână. Dar specialiștii susțin că cel mai bine pentru confortul psihic e să mănânci ce ai poftă, ce-ți place, nu să-ți bați capul cu cât de sănătos e ceea ce mănânci. Important e să mănânci, pentru că micul dejun conferă energie. Nu acumula frustrări că ai mâncat nesănătos pentru că riști să-ți strici ziua.

Mișcarea de dimineață nu trebuie să fie o povară

Dacă te trezești panicată că trebuie să mergi la sala de sport sau să alergi în parc și ți-e teamă că nu ai timp, atunci mișcarea nu-și mai are rostul. Sportul nu trebuie să fie o corvoadă. Dacă intri în criză de timp, atunci o plimbare mai lungă în pauza de prânz sau un antrenament seara ar fi mai indicate! Nu adăuga la lista de factori de stres faptul că nu ți-ai îndeplinit rutina de dimineață. Își dă o stare proastă întreaga zi.

Rutina trebuie schimbată!

Alege să faci în fiecare dimineață lucruri care-și aduc zâmbetul pe buze sau care, atunci când ți le pui în minte, să-și dea o stare de bine. Schimbă rutina! Încearcă lucruri inedite. Astfel de schimbări, spune specialiștii, îți conferă un tonus mental și fizic incredibil. Trebuie doar să încerci.

Citește și: