Înainte de a folosi benzile pentru puncte negre trebuie să știi că ele pot avea și efecte secundare neplăcute. Dacă ești alergică la unele substanțe din componența lor, vei căpăta o iritație persistentă și este posibil să fie nevoie de o vizită la dermatolog.

Alege benzi de calitate, de la un producător atestat, care să conțină cât mai puține substanțe cu nume greu de pronunțat și câteva ingrediente emoliente și antiinflamatoare precum aloe vera.

Baia de aburi, absolut necesară

Nu folosi benzile pentru puncte negre fără să faci o baie de abur cu 15 – 20 de minute în avans. Aburul ajută porii să se dilate și benzile vor extrage o cantitate mai mare de sebum din porii infectați și negri. Fără baia de abur, benzile vor avea un rezultat foarte slab, practic nu vei vedea nicio schimbare, dar ți se va irita nasul sau bărbia.

Ferește-te de benzile cu pudră de cărbune neagră

Sunt de preferat benzile albe, cu aloe vera, cu extract de mușețel sau alte plante medicinale cu efect calmant și mentolat. Ar fi bine să te ferești de benzile cu pudră de cărbune, pentru că aceasta se încălzește în contact cu pielea și pătrunde în porii liberi.

Taie benzile în funcție de zona pe care le aplici

În general, benzile pentru puncte negre sunt mai mari decât este necesar. Dacă vrei să le folosești doar pentru nas, taie din laterale atât cât este nevoie, ca să nu îți iriți și obrajii.

Pe de altă parte, dacă sunt mai mici, le aplici mai ușor, le dezlipești mai ușor și nu rămân bule de aer sub bandă când le lipești pe față.

Benzile nu curăță porii în profunzime

Trebuie să știi că benzile nu curăță tot sebumul din pori. Din cei mai dilatați poate elimina sebumul negru adunat la suprafață sau un procent mai mare, dar nu pe tot. Sebumul are și el rolul lui protector pentru piele, astfel că nu este eliminat complet.

Pot fi folosite săptămânal

Dacă ai pori mari pe nas, în bărbie sau în anumite zone pe obraji, poți folosi benzile o dată pe săptămână să cureți sebumul care a adunat diverse impurități și arată ca niște puncte negre. Dar trebuie în paralel să faci și un tratament care ajută pielea să închisă porii dilatați.

Iritații și alergii

Unele benzi pot cauza iritații de lungă durată sau chiar alergii din cauza adezivului folosit. Dacă te confrunți cu aceste probleme, ar fi mai bine să renunți la ele și să consulți un medic dermatolog care să îți ofere o soluție mai bună.