Dar pentru a avea un păr sănătos, trebuie să acorzi o atenție deosebită îngrijirii lui în special în sezonul rece, când temperaturile sub zero grade și vântul puternic îl pot deteriora. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți protejezi podoaba capilară în această perioadă.

1. Folosește apă călduță, nu fierbinte

Chiar dacă după o zi de stat în frig îți dorești să faci o baie lungă și fierbinte, acest lucru nu este indicat pentru pielea și părul tău. Apa fierbinte deshidratează părul și îl va face mai ușor de rupt atunci când te piepteni.

Încearcă să faci dușuri scurte și să folosești apă călduță, iar la final să te clătești chiar cu apă puțin mai rece. Astfel, părul va fi strălucitor și nu se va mai electrizata. Când nu te speli pe cap dar totuși vrei să faci baie, folosește o cască de duș ca să îți protejezi părul.

2. Folosește produse de calitate pentru îngrijirea părului

În momentele în care părul tău nu vrea să coopereze și stă în toate direcțiile, poți folosi produse de îngrijire ca să îl aranjezi în forma dorită: drept, beach waves sau bucle lejere. Dar pentru a nu deteriora firele de păr, este important să folosești produse de calitate, care îți oferă mai multe trepte de căldură.

Spre exemplu, poți folosi o placă de păr care are încorporat un senzor MoistureProtect. Acesta adaptează automat temperatura plăcilor de îndreptare la nevoile părului tău pentru a menține hidratarea naturală a firului de păr. Poți să scapi de grija părului încâlcit, ars sau rupt.

Mai mult, trebuie să ai griă și cum alegi placa de păr pentru tipul tău de păr. Pentru părul subțire și degradat sunt recomandate cele din ceramică iar pentru părul gros și bogat sunt potrivite cele din ceramică.

3. Folosește uleiuri pentru hidratare

În sezonul rece, părul tău are nevoie de toată hidratarea pe care i-o poți oferi. Pe cât de important este să bei suficientă apă în această perioadă, pe atât de necesar este să hidratezi părul folosind balsam, măști și uleiuri. Înainte să ieși din casă poți aplică puțin ulei de argan pe vârfuri pentru a le proteja.

Dacă ai la dispoziție 30 de minute, poți prepara ușor o mască cu ingrediente pe care le găsești în bucătărie: ulei de măsline, ulei de cocos și miere. Aplică amestecul pe păr și lasă-l acoperit cu o casă de duș pentru jumătate de oră, apoi clătește bine părul.

4. Tunde vârfurile regulat

Pentru ca părul tău să fie sănătos, să nu se despice sau să se rupă, este important să îți tunzi vârfurile regulat. Trebuie să faci asta cam o dată la câteva luni pentru a grăbi creșterea părului și a evita deteriorarea acestuia.

Dacă ai părul lung și vopsit, trebuie să îl tunzi la maximum două luni, ca să te asiguri că scapi de vârfurile despicate. Dacă ai părul de o lungime medie sau scurtă, este recomandat să îl tunzi la distanță de trei luni.

5. Nu uita de căciulă

De multe ori eviți să porți căciulă pentru deoarece te temi că părul nu va mai sta bine și, în plus, se va electriza. Însă, așa cum am menționat la început, părul expus frigului se usucă și se poate rupe cu ușurință.

Soluția este să folosești o eșarfă de cașmir în loc de căciulă. Astfel, părul își va păstra forma, nu se va mai electriza, iar tu vei arăta la fel de bine când ajungi la muncă sau în oraș ca atunci când ai plecat de acasă.

Dacă iarna asta îți dorești un păr strălucitor pentru care să te complimenteze toate prietenele, trebuie să acorzi o atenție mai mare îngrijirii lui: să îl hidratezi, să folosești produsele potrivite și să porți căciulă de fiecare dată când ieși din casă.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material realizat in colaborare cu Philips