Protejează-ți tenul de soare

În toate anotimpurile, dar mai ales vara, când soarele este mult mai puternic, iar radiațiile ultraviolete foarte dăunătoare, trebuie să folosești cremă cu factor de protecție solară. Protejarea tenului de efectele nocive ale soarelui este cel mai bun remediu anti-îmbătrânire. După 40 de ani, pielea devine mai subțire și pot apărea mai multe probleme decât înainte de această vârstă. Alege o cremă cu SPF minimum 30 și folosește-o în fiecare zi. Dacă ești la plajă, e bine să o aplici o dată la două ore.

Folosește creme antirid cu retinol!

Unul dintre ingredientele pe care trebuie să le conțină cremele antirid este retinolul, un derivat al vitaminei A. Acesta are rolul de a reda pielii elasticitatea, stimulează producerea colagenului și ajută la repararea celulară la nivelul pielii. Folosește creme cu retinol doar seara, deoarece, în contact cu soarele, pot apărea pete pigmentare.

Citește și – Cum estompezi ridurile de expresie?

Îngrijirea tenului după 40 de ani – Exfoliere delicată

Exfoliază-ți pielea de două ori pe săptămână! Alege un scrub cu particule fine, special creat pentru ten, nu folosi unul pentru corp. Vei îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii, iar tenul nu va mai avea aspect tern, ci își va recăpăta strălucirea. De asemenea, ingredientele din cremele de îngrijire pe care le folosești zilnic vor fi absorbite mai ușor în piele.

Mai puțin machiaj

Odată cu înaintarea în vârstă, apar tot felul de probleme ale tenului. Tendința este să le acoperi cu cât mai multe produse de machiaj, dar recomandarea specialiștilor este să folosești mai puține.  După 40 de ani, e bine să consulți un medic dermatolog care-ți va recomanda produse dermato-cosmetice în funcție de tipul tău de ten.

De nelipsit – crema pentru conturul ochilor

Pielea din jurul ochilor este extrem de fină și are nevoie de o îngrijire specială, mai ales dacă ai trecut de 40 de ani. Primele riduri fine încep să apară, pielea își pierde elasticitatea. Îți trebuie un produs special pentru această zonă, care, aplicat în fiecare dimineață și seară, nu va reduce doar ridurile, ci și cearcănele sau pungile de sub ochi.

Foto: 123rf

Citește și – Tunsori șic după 40 de ani