Supraexpunerea la soare poate cauza riduri, arsuri solare, precum și deteriorarea pielii. În plus, expunerea la prea mult soare poate crește riscul de a suferi de cancer de piele. Dar poți să eviți toate aceste neplăceri dacă ești atentă și alegi crema cu protecție solară potrivită. La fel, chiar și hainele adecvate te pot salva de supraexpunerea la soare. Și, oricât de mult ți-ar plăcea să te bucuri de soare pe tot parcursul zilei, încearcă să îl eviți în timpul prânzului.

Pentru o vară plină de soare, distracție și un corp care arată bine, iată câteva trucuri care te pot ajuta să eviți neplăcerile cauzate de supraexpunerea la soare!

1. Alege crema cu protecție solară potrivită pentru tine

Crema cu protecție solară este principalul tău aliat în lupta cu razele prea puternice ale soarelui. De aceea, este important să alegi crema potrivită pentru tipul pielii tale, ținând cont de intensitatea razelor ultraviolete. Dacă nu știi încă de unde să începi căutările, de aici poți alege produsul potrivit pentru tine. Nu pierde din vedere când alegi produsul perfect pentru tine factorul de protecție solară. În perioada verii este recomandat să folosești cel puțin produse cu factor de protecție SPF 30.

2. Utilizează corect crema de protecție

Pentru a fi sigură că ești protejată de soare, aplică produsele alese de tine cu cel puțin 20-30 de minute înainte de a pleca de acasă. Este important să faci acest lucru mai ales dacă ai de gând să stai în soare mai mult de 30 de minute. Și, pentru că este esențial ca pielea să fie bine acoperită, încearcă să folosești cât mai multă cremă de protecție solară. Specialiștii estimează că un adult ar trebui să folosească aproximativ 35 de grame de cremă la fiecare aplicare. Ca să fii sigură că ești mereu protejată repetă aplicarea odată la două ore. Și nu uita: fața, buzele, ochii și scalpul trebuie, de asemenea, să fie protejate de efectele razelor ultraviolete. Așadar, nu evita să folosești un produs cu factor de protecție special pentru ten, un balsam de buze special pentru sezonul cald, ochelari de soare și o pălărie.

3.  Alege hainele potrivite pentru zilele caniculare

Materialele din care sunt realizate hainele pe care le porți în zilele însorite de vară sunt extrem de importante în lupta cu razele soarelui. Caută pantalonii, tricourile și rochiile special create pentru a te proteja de razele ultraviolete.

4.  Bea multă apă

Expunerea la soare poate duce la deshidratarea corpului, de aceea este important să consumi foarte multe lichide. Deși e posibil să te fi plictisit de câte ori ai auzit că trebuie să consumi cel puțin doi litri de lichide pe zi, acesta este, totuși, un sfat de care ar trebui să ții cont, în special în perioada verii.

5. Evită să mergi la plajă în timpul prânzului

E de înțeles că vrei să te bucuri cât mai mult de plajă, mai ales dacă nu ai foarte mult timp de petrecut la mare, dar înainte să petreci o zi întreagă pe malul mării, gândește-te și la sănătatea ta. Între orele 10.00 și 16.00, razele soarelui sunt mai puternice ca oricând și te poți simți rău după o astfel de expunere. Caută să stai la umbră în acest interval orar, mai ales dacă ai pielea foarte sensibilă.

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Elefant.ro