Nu sări peste o etapă importantă după spălarea hainelor

 

Imediat ce ai luat hainele de la uscat, acestea trebuie călcate înainte să le depozitezi în dulap, pe umerașe. Pe lângă faptul că este inestetic să porți haine șifonate și un astfel de detaliu îți poate strica imaginea, călcatul hainelor ajută la eliminarea mirosului puternic de detergent, menține textura materialului intactă mai mult timp, ajută la menținerea culorilor hainelor tale și elimină germenii și bacteriile. Călcatul hainelor nu mai este de mult timp o activitate care să îți consume timp și efort, mai ales dacă ai un astfel de aparat acasă, care te ajută să îți calci hainele simplu, ușor și eficient, fără setări de temperatură, indiferent de material. Când îl compari cu aparatul de călcat pe care îl ai tu acasă, este ușor să îți dai seama de ce orice femeie l-ar alege și folosi cu plăcere.

 

Nu spăla în mașină hainele din materiale delicate

 

Etichetele de pe haine nu se află acolo doar pentru a ne arăta ce mărime purtăm. Acestea conțin detalii importante despre cum trebuie spălată și întreținută haina respectivă. Unul dintre motivele pentru care hainele mamelor noastre arătau atât de bine este pentru că ele foloseau rar mașina de spălat. Asta înseamnă că toate materialele fine din care erau confecționate rochiile, bluzele sau fustele lor erau spălate manual. Spălarea manuală a unor piese vestimentare le poate prelungi durata de viață. Materialul nu se va rupe la fel de ușor, nu se va îngălbeni și nu va căpăta acel aspect uzat. Dacă ai în dulap haine pe care le-ai purtat o dată sau de două ori, care nu sunt pătate sau murdare, atunci este suficient să le împrospătezi într-un lighean cu apă caldă și puțin detergent, fără să le bagi în mașina de spălat, la un program de două ore.

 

Modifică-ți hainele la croitor

 

Puține sunt femeile care fac o vizită la croitor de fiecare dată când își cumpără o haină. Însă, când piesele pe care ți le cumperi nu îți vin ca turnate sau ești nemulțumită de cum arată o haină după mai multe purtări, un croitor te poate salva. O pensă la niște pantaloni prea largi sau la o bluză care îți este prea mare în talie poate face diferența între o apariție spectaculoasă și una care lasă de dorit. Tuturor ni se întâmplă să ne cumpărăm haine care ne-au plăcut enorm, dar care ne sunt puțin mai mari decât ar trebui sau care nu se așază perfect pe corpul nostru. Sau se poate întâmpla să slăbești, iar hainele pe care le adorai odată să atârne acum pe tine. O vizită la croitorie nu îți va scoate mulți bani din buzunar, iar rezultatul va merita din plin.

 

Evită hainele cu multe aplicații sau paiete

 

Piesele vestimentare simple sunt cele care se păstrează ca noi mai mult timp, spre deosebire de hainele cu aplicații, paiete sau pietre, care se rup în timp sau ale căror cusături se slăbesc. Când îți cumperi haine mai scumpe, optează întotdeauna pentru unele simple, în culori neutre, care se vor menține vii mai mult timp, și evită-le pe cele cu multe detalii aplicate. Frumusețea unei piese vestimentare simple, care arată ca nouă, va fi suficientă pentru ca toată lumea să îți admite ținuta.

 

Evită noile trenduri și mergi pe o linie clasică

 

Hainele clasice nu se vor demoda niciodată și au acel aspect elegant și stilat care face o femeie să iasă din tipare. Cu siguranță ai observat deja că unele piese vestimentare sunt la fel de actuale indiferent de sezon și le vezi în magazine de câțiva ani deja. Garderoba ta trebuie să includă piese clasice precum o pereche de blugi cu tăietură dreaptă, închiși la culoare, cămăși simple, din mătase, în culori precum alb, negru, albastru sau verde, un pulover cu anchior, un trench clasic, niște pantofi negri simpli, cu toc mediu, micuța rochie neagră, o fustă midi simplă și un sacou cambrat, în culoarea ta preferată. Cu astfel de piese în dulap, poți fi sigură că vei arăta mereu la modă, îți vei impune stilul propriu asupra fiecărei ținute și vei primi numai complimente din partea celor din jur.

 

Dacă ții cont de aceste sfaturi, vei avea în scurt timp o garderobă de invidiat, pe care o vor admira copiii și nepoții tăi, peste ani de zile. Iar tu vei reuși să arăți mereu stilat, fără prea mult efort și să îți construiești o imagine de femeie elegantă și atentă la detalii.

 

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright:mimagephotography