1. Castravetele combate apariția ridurilor

Combinat cu alte ingrediente, poate avea un puternic efect în combaterea ridurilor. Iată un preparat cosmetic pe care îl poți încerca acasă!

Ingrediente:

  • doi castraveți
  • 100 ml smântână
  • o linguriță de miere
  • o linguriță de argilă
  • o linguriță de ulei de măsline

Mod de preparare și de aplicare:

Taie castraveții în bucăți, cu tot cu coajă și semințe, pune-i în mixer. Adaugă celelalte ingrediente și amestecă până când se formează o pastă omogenă. Pune crema formată într-un vas la frigider și lasă-l cel puțin jumătate de oră. Apoi tot ce trebuie să faci este să aplici pe zonele cu riduri, pe față, gât și decolteu și să lași să acționeze minimum 20 de minute. Cu cât lași mai mult, cu atât mai bine. La final, clătește cu apă rece.

2. Cartoful, remediu natural antirid

Cartoful este un excelent remediu natural antirid. Fierbe un cartof și pisează-l ca și cum ai face un piure. Adaugă apoi un pic de lămâie proaspăt stoarsă și pune pasta formată peste zonele cu riduri. Lasă un sfert de oră, apoi clătește. Repetă în fiecare zi și vei observa că proprietățile hidratante ale cartofului vor face mult bine pielii tale.

3. Aloe vera, minune pentru tenul ridat

Aloe vera este una dintre pantele cunoscute pentru proprietățile antirid. O poți folosi ca atare, extrăgând gelul de aloe vera din plantă sau cumpărând din comerț sau poți combina aloe vera cu iaurt natural și câteva felii de castravete. Le pisezi bine, le amesteci și aplici pe zonele cu riduri sau predispuse la apariția acestora. Lași să acționeze bine și apoi clătești.

4. Avocado pentru ridurile de pe frunte

Pentru ridurile de pe frunte, avocado este un excelent aliat. Iar dacă-l combini cu miere, rezultatul va fi și mai potențat. Pasează jumătate de avocado, amestecă-l cu un pic de miere și aplică pe ridurile de pe frunte. Poți face seara sau dimineața, în funcție de cum preferi sau ai timp. După ce lași să acționeze un sfert de oră, clătește cu apă caldă. Poți aplica în fiecare zi, pentru a te bucura de beneficiile vitaminei E, a colagenului, a acizilor grași de bună calitate și de beneficiile unei hidratări perfecte.

5. Morcovul are proprietăți antirid

Proprietățile lui pentru piele sunt multiple. Mănâncă în fiecare zi morcov, iar dacă dorești să-ți prepari o mască facială antirid, combină-l cu puțin iaurt natural și ulei de măsline. Zdrobește morcovul sau pune-l în mixer, adaugă celelalte ingrediente și aplică pasta formată pe față, direct pe riduri.

Foto: 123rf

Citește și