1. Exfoliază pielea

E regula de aur înainte de epilare, căci deschide porii, ajută firele de păr crescute pe sub piele să iasă la suprafață și pregătește pielea. Ai nevoie fie de un scrub fie de un gel de duș cremos și o mănușă pentru masaj. Umezește pielea, aplică produsul, masează circular începând de jos în sus, câteva minute, iar la final clătește bine.

2. Îndepărtează părul nedorit

 

Alege o metodă de epilare sigură, care să ofere rezultate de lungă durată și care să nu provoace iritații. Printre cele mai recomandate rămân epilatorul și ceara, căci în ambele cazuri firul de păr e smuls din rădăcină, iar pielea rămâne netedă și fină cel puțin două săptămâni. Nu uita că înainte zona trebuie exfoliată, iar după, hidratată intens. Avantajul acestor metode e că, în timp, subțiază firul de păr și slăbesc rădăcina.

3. Hidratează în profunzime

Știi deja că fără o hidratare corespunzătoare pielea își pierde strălucirea și suplețea, devine ternă și, în urma unei deshidratări de lungă durată, se descuamează. Pentru menținerea tonusului și a unui nivel optim de hidratare, folosește în parelel mai multe metode: spală-te cu un gel de duș-cremă, bazat pe ingrediente intens hrănitoare și aplică în fiecare seară și în special după ce te-ai epilat o cremă nutritivă, cu proprietăți de rehidratare și capabilă să refacă bariera protectoare. Seara, când îți simți picioarele grele și obosite, înlocuiește crema hidratantă cu un gel răcoritor și reconfortant.

4. Combate celulita prin masaj

 

E greu să scapi de celulită, dar nu imposibil. Cu răbdare și prin metodele potrivite, vei reuși să o diminuezi vizibil. Masajele făcute în timpul dușului și după te ajută să pui sângele în mișcare, să tonifiezi pielea și să stimulezi metabolismul celular. Pentru mai multă eficiență, folosește instrumente speciale, așa cum sunt bilele din cauciuc sau rolele din lemn. La duș, masajul se face cel mai bine cu un gel-cremă pentru gomaj pe bază de cafeină, iar după, cu o cremă bogată în ingrediente recunoscute pentru rolul lor în combaterea celulitei: extract de iederă, ginko biloba, cafeină.

5.  Fă-ți pedichiura

Pregătește-te din timp pentru sandalele și balerinii decupați de vară: taie unghiile, pilește-le, dă-le o formă, hidratează cuticulele, apoi aplică un lac regenerant cu vitamine. Vara asta se poartă pedichiura colorată în nuanțe tari: roșu, mov, corai, vișiniu.

Sursa foto: Flickr.com