Dacă ai părul lung, ar fi bine să fie cineva care să te ajute. Până la urmă, poate fi ocazia perfectă să te vezi cu una dintre prietenele tale și așa aveți timp să vorbiți pe îndelete. Apoi e timpul să urmezi cele câteva reguli când îți vopsești părul acasă.

1. Cum îți alegi vopseaua?

Ai idee cam ce nuanță ai dori, dar când te afli în fața raftului și vezi zeci de nuanțe și de branduri, nu e ușor să te decizi. De aceea, e bine să fii hotărâtă încă înainte de a pleca de acasă. Pentru început, stabilește un buget și respectă-l. Știm, tentațiile sunt multe când ai ajuns la fața locului. Apoi nuanța – dacă vrei să fie apropiată de cea naturală, e mai simplu. Dacă, însă, vrei o schimbare radicală, uită-te cu atenție la instrucțiunile de pe cutie și la cum va arăta noua culoare pe părul tău. Ia în calcul că dacă vrei să treci de la o nuanță închisă la una deschisă, părul trebuie decolorat.

2. Reguli de urmat când îți vopsești părul acasă – Aplici vopseaua pe părul proaspăt spălat?

Nu. Specialiștii recomandă să nu ai părul proaspăt spălat atunci când te vopsești. De preferat să fie spălat cu minimum două zile înainte, pentru ca vopseaua „să prindă” mai bine, iar culoarea să reziste.

Citește și – Trucuri să nu ți se mai îngrașe părul vara

3. Cum aplici vopseaua de păr?

5 reguli de urmat când îți vopsești părul acasă

Urmează întotdeauna cu strictețe pașii din instrucțiunile de folosire atunci când pregătești amestecul. Recomandat este să prepari vopseaua într-un bol din ceramică. Apoi, piaptănă bine părul, fă o cărare și începe să aplici de acolo cu ajutorul unei pensule. Trasează altă cărare la câțiva centimetri cu pieptenele și tot așa până acoperi tot părul. Întotdeauna îl vopsești de la rădăcină spre vârf. La final, masează bine scalpul și piaptănă părul pe toată lungimea lui. Acoperă cu o cască de duș și lasă să acționeze cât e scris pe cutie. Nu depăși acea perioadă!

4. Dacă vrei să reîmprospătezi culoarea

Folosește aceeași nuanță ca ultima dată când te-ai vopsit. Aplică întâi la rădăcină, lasă să acționeze 10 minute, apoi întinde vopseaua rămasă pe restul părului și mai lasă 20-25 de minute sau cât scrie în instrucțiuni. Dacă ai fire de păr alb, fii atentă să le acoperi bine.

5. Folosește produse pentru păr vopsit!

Clătește părul din abundență cu apă călduță, de mai multe ori, până elimini vopseaua din păr. Folosește șampon și balsam pentru păr vopsit și, neapărat, o mască de păr pe care să o lași să acționeze 3-4 minute. Dacă nu ai una în pachetul cu vopsea, îți poți prepara singură o mască de păr pentru a reda strălucirea naturală a podoabei capilare.

Foto: 123rf

Citește și –  Uleiul de măsline – 5 remedii naturale pentru creșterea părului