Curăță bine fața!

Este primul pas și este foarte important. Adesea machiajul nu arată bine deoarece fața nu este curățată bine în prealabil. Folosește produsul demachiant destinat tipului tău de ten și nu uita nici de loțiunea tonică, menită să-ți împrospăteze tenul.

Hidratează-te!

Dacă te gândești că atunci când te machiezi, gata, iei portfardul, scoți ce ai nevoie și începi, ei bine, nu trebuie să te grăbești. După ce ai curățat fața, vine partea cu hidratarea. Alege o cremă cu textură mai grasă dacă este iarnă sau cu textură mai lejeră în timpul verii. Dacă vrei să folosești și serum, acesta se aplică înaintea cremei.

Baza de machiaj e importantă!

Primer-ul sau baza de machiaj este un produs la care nu poți renunța dacă dorești un machiaj perfect, de durată. Acesta are rolul de a fixa machiajul, ba, mai mult, datorită acesteia, fondul de ten și corectorul rămân mai mult timp pe piele. Există bază de machiaj cu factor de protecție solară. Recomandat este să-l folosești tot timpul anului, dar măcar vara nu uita cât de important este SPF-ul pentru sănătatea și prospețimea tenului tău.

Citește și – Când expiră produsele cosmetice?

Nu aplica o cantitate prea mare de produse!

Dacă nu știi exact care este cantitatea optimă de produs și cum se aplică, informează-te! Altfel, riști să aplici prea mult – un caz frecvent întâlnit este fondul de ten care nu este întins perfect și uniform și apoi se strânge în liniile fine de pe față sau se vede că este un strat mai gros în anumite zone ale feței.

Alege produse de bună calitate!

Este un sfat pe care trebuie să-l urmeze toate femeile, indiferent de vârstă! Iar dacă ai tenul sensibil, cu atât mai mult ai nevoie de produse de calitate, de preferat dermato-cosmetice, pe care să le încerci pe o zonă mică de piele înainte de folosire. De asemenea, fii atentă și la termenul de valabilitate al produselor cosmetice.

Foto: 123rf

Citește și: