Masca de față nu poate fi aplicată oricând și oricum. Este recomandat să urmezi câțiva pași, pe care, dacă îi vei respecta, te vei bucura de un ten fresh și luminos.

Curăță tenul înainte de a aplica masca facială!

Nu vei aplica niciodată o mască dacă pielea nu este pregătită înainte. Demachiază tenul cu produsul pe care îl folosești în mod obișnuit. De asemenea, specialiștii recomandă să aplici masca după ce faci duș, deoarece aburul deschide porii.

Exfoliază tenul!

Produsele pentru hrănirea tenului vor intra mai bine în piele dacă vei folosi un produs exfoliant (special creat pentru față) înainte de aplicarea măștii. Celulele moarte vor fi eliminate, iar masca va acționa în profunzime.

Cum aplici masca de față?

O regulă de care trebuie să ții cont este să eviți zona din jurul ochilor, deoarece acolo pielea este mult mai fină și sensibilă și are nevoie de o îngrijire delicată, cu produse speciale pentru conturul ochilor. Dacă este o mască preparată acasă, ai grijă să o întinzi într-un strat nu foarte gros și cât se poate de uniform. Nu te apropia de rădăcinile părului, pentru că va fi destul de greu să o cureți din acele zone!

Citește și – Cum folosești corect crema pentru conturul ochilor 

Folosește o cremă hidratantă după ce aplici masca de față!

Este un pas pe care trebuie să-l respecți întotdeauna. Atenție la cantitatea de cremă pe care o folosești. Nu aplica prea multă, ci o cantitate mică, atât cât să intre perfect în piele.

Nu aplica masca de față în fiecare zi!

Masca facială nu este ca o cremă pe care o folosești zilnic. În funcție de necesitățile tenului, poți aplica masca o dată sau de două, trei ori pe săptămână. Indiferent dacă o prepari acasă din ingrediente naturale sau o cumperi din magazinele de frumusețe, trebuie să respecți timpul de aplicare.

Vezi ce masti cu ulei de masline poti folosi pentru un ten perfect!

Foto: 123rf

Citește și – Mască pentru revigorarea tenului și calmarea cearcănelor cu cafea