Curățarea și hidratarea tenului

Aplicarea machiajului pe fața necurățată va duce, în timp, la apariția punctelor negre, iar tenul va deveni lucios. Întotdeauna trebuie să aplici produsele de machiaj pe tenul perfect curat. Folosește o spumă de față care curăță pielea, o apa micelara sau un demachiant în fiecare dimineață și seară. După aceea aplică o cremă hidratantă și las-o să intre perfect în piele.

Citește și – Ce trebuie să știi despre demachierea tenului?

Aplică fond de ten doar dacă e nevoie!

Nu exagera cu aplicarea fondului de ten. Folosește-l doar dacă ai nevoie de acoperire foarte mare sau dacă este un machiaj de seară, mai complicat. Pentru un machiaj de zi, poți înlocui fondul de tren cu BB Cream, o cremă care are și rolul de a acoperi imperfecțiunile și de a hidrata sau de a asigura protecție solară.

Citește și – Fondul de ten. Cum alegi culoarea? Cum îl aplici corect? Ce faci să reziste mai mult?

Nu folosi produse expirate!

Este esențial să verifici din când în când termenul de valabilitate a produselor cosmetice. Fă ordine în portfard și renunță la produsele  deteriorate, vechi sau la cele care și-au schimbat consistența sau mirosul. Află când a fost fabricat un produs cosmetic, urmând câțiva pași simpli!

5 pași esențiali când te machiezi – Atenție la sprâncene!

Contrastul puternic între culoarea părului și nuanța sprâncenelor este de evitat, dacă vrei ca trăsăturile tale să fie armonios puse în evidență. Așadar, dacă îți vopsești părul blond, atenție și la sprâncene în cazul în care acestea sunt foarte închise. Ele trebuie să aibă doar două tonuri mai închise față de nuanța părului.

Nu exagera cu conturarea ochilor!

Machiajul smokey eyes este în continuare în tendințe, dar specialiștii de beauty recomandă ca acesta să fie evitat în timpul zilei. Conturarea ochilor cu creion negru este un machiaj sofisticat, potrivit pentru seară. Ziua, încearcă tonuri cât mai naturale și fresh!

Foto: 123rf