O carte de vizită deloc de neglijat, părul este unul dintre primele lucruri pe care le observăm când întâlnim pe cineva. Iar dacă îți recomandăm să ai un păr îngrijit, sănătos, strălucitor, nu este pentru că ar conta neapărat părerea celor din jur, ci pentru că e important ca tu să te simți bine cu tine în fiecare zi. Ai de urmat câțiva pași simpli pentru a te simți frumoasă și încrezătoare.

1.  Spală-te corect pe cap!

Folosește șampon și balsam din aceeași gamă! Aplică șamponul de două ori, prima dată îți va degresa părul, iar a doua oară va curăța în profunzime. Masează scalpul cu delicatețe cu vârfurile degetelor. Balsamul trebuie folosit întotdeauna după șampon. Iei o cantitate mică, aplici pe lungime și pe vârfuri, niciodată pe rădăcini. Fii atentă și la temperatura apei! Clătește părul cu apă călduță spre rece, nu fierbinte.

2. Păr sănătos și strălucitorAtenție când folosești placa de întins părul!

Dacă vrei să ai părul sănătos și strălucitor, recomandarea experților este să eviți folosirea în exces a plăcii de întins părul. Iar când o faci, e bine să respecți câteva reguli. Părul trebuie să fie perfect uscat, iar înainte de folosirea plăcii trebuie să folosești un produs de protecție termică. Indiferent că este o loțiune de styling sau un spray, e bine să nu uiți de ele nici când utilizezi alte instrumente de coafat cu aport termic (ondulatorul, de exemplu).

Citește și – Cum îngrijești corect părul vopsit?

3. Hidratare în sezonul rece

Vârfuri despicate, uscarea și electrizarea părului. Acestea sunt câteva dintre problemele cu care te confrunți de fiecare dată când temperaturile încep să scadă. Nu aștepta iarna pentru a lua măsuri! Lasă părul să se usuce liber și folosește mai rar foehnul, deoarece acesta face ca firul de păr să devină mai fragil. Hidratarea părului este esențială. Apelează cu încredere la o mască de păr puternic hidratantă pe bază de gălbenuș de ou, miere și ulei de ricin. O poți folosi o dată pe săptămână și te vei bucura de păr sănătos și strălucitor.

4. Ingrediente pentru păr sănătos și strălucitor

Uleiurile pentru păr sunt de mare ajutor dacă ai părul uscat sau deteriorat. Printre cele mai bune se află uleiul de argan, de cocos sau cel de măsline. Cum le folosești corect? Pune două picături în palme și aplică-le pe vârfuri sau lungimi. Nu exagera cu o cantitate mai mare de atât, deoarece poți încărca părul. De asemenea, poți folosi măști din combinații precum gălbenușul de ou sau avocado. Nu uita nici de produsele de îngrijire cu ingrediente pe bază de apă și uleiuri micelare. Îți vor curăța părul în profunzime și îi vor reda sănătatea și strălucirea.

5. Îngrijire personalizată

Folosește produse de îngrijire special create pentru tipul tău de păr. Este cel mai simplu pas pe care trebuie să-l respecți. Păr fragil, casant, uscat, cu tendință de îngrășare? Înainte de a alege șamponul și balsamul, trebuie să știi cum să oferi părului tău exact ceea ce îi trebuie. Degeaba folosești un șampon despre care prietena ta ți-a spus că e minunat, dacă nu e potrivit tipului tău de păr. Obișnuiește-te să-ți faci alegerile în funcție de nevoile tale, nu de părerile celor din jur. Iar dacă nu de descurci, cere ajutorul unui specialist sau informează-te cu atenție despre produsele existente pe piață sau cele nou lansate.

Foto: 123rf

Citește și – 3 produse de styling pentru păr pe care trebuie să le ai în sezonul toamnă-iarnă