1. Statul în picioare

 Sau mai exact statul excesiv în picioare, care poate fi una dintre cauzele apariției varicelor. Medicii avertizează că persoanele care petrec foarte mult timp în picioare sunt mai predispuse la dezvoltarea acestei boli. Din păcate, exista și profesii care pot fi un factor declanșator. Astfel, asistentele, chelnerii sau stomatologii sunt mai expuși acestei afecțiuni, tocmai din cauza specificului meseriei lor. Statul prelungit în picioare duce la deteriorarea valvelor din venele de la nivelul membrelor inferioare și astfel apar varicele. La pol opus, și un stil de viața sedentar sau obezitatea pot cauza boala.

 

  1. Dormitul

 Deși un regim de odihnă optim este cheia pentru un ten frumos și cu aspect tânăr, și dormitul poate cauza îmbătrânirea pielii. Chiar dacă ți se pare ciudat, există și o explicație pentru acest fenomen. Nu vorbim aici despre acțiunea de a dormi în sine, ci mai degrabă despre tipul de fețe de pernă pe care îl folosești. O fața de pernă nepotrivită poate să deshidrateze și să îmbătrânească tenul, absorbind umezeala. De asemenea, poate lăsa urme neatractive pe tenul tău. Dermatologii recomandă în schimb fețe de pernă din mătase, care conțin aminoacizi similari cu cei din cremele hidratante.

  1. Machiajul

 În Marea Britanie, de exemplu, o femeie folosește zilnic în medie 12 produse de înfrumusețare. Însă aceste cosmetice pot face mai mult rău decât bine, având un efect complet opus asupra tenului tău. De exemplu, atunci când aplică pe fața creme sau fondul de ten, cele mai multe dintre femei folosesc degetele. Nu ar fi o problemă dacă 100% dintre aceste femei s-ar și spăla pe mâini înainte, ceea ce nu este cazul. Iar acest obicei este foarte dăunător pentru ten. Degetele sunt unul dintre locurile preferate de bacterii, care astfel vor fi transferate pe față. Să nu te miri deci că ai investit o mică avere în produse profesionale, iar fața îți este plină de coșuri.

 

  1. Băutul direct din sticla sau cu paiul

 Chiar dacă hidratarea ne ajută să ne păstrăm frumusețea, hrănindu-ne pielea, felul în care consumăm apa ne poate afecta look-ul. Se pare că băutul direct din sticlă sau cu ajutorul unui pai facilitează procesul de îmbătrânire. Și asta deoarece favorizează apariția unor riduri de expresie similare cu cele provocate de… fumat. Dacă vrei un aspect tânăr, deci, începe să te împrietenești cu paharele și evită paiele pe cât posibil.

 

  1. Vorbitul excesiv

 Chiar dacă tu abia aștepți o seară în care să nu faci altceva decât să vorbești ore în șir la telefon cu prietena ta cea mai bună, tenul tău nu este la fel de încântat ca și tine de această experiență. Gândește-te numai unde obișnuiești să lași mobilul: pe tejghele murdare, pe scaunele cabinelor de probă sau aruncat pe jos, prin mașină. Nu e de mirare că folosirea acestuia poate duce la erupții cutanate. Pentru a preveni aceasta problemă, folosește șervețele antibacteriene și fii mai atentă cu locurile unde arunci telefonul.

 

Tu ce obiceiuri proaste ai, care îți pot afecta felul în care arăți?

 

Sursă foto: Shutterstock.com