1. Nu îți demachiezi tenul

Dacă ești o persoană care nu se machiază sau se machiază ocazional, poate că nu consideri necesară demachierea tenului, spunând că e suficientă spălarea obișnuită. Cu toate acestea, demachierea este utilă pentru că nu îndepărtează doar machiajul, ci și impuritățile aduse de praf și poluare. Iar aceste impurități, în timp, blochează porii, ceea ce duce la apariția ridurilor.

2. Te speli pe față cu săpun

De regulă, săpunurile obișnuite au Ph-ul alcalin, ceea ce deshidratează pielea foarte tare, fenomen care duce la apariția ridurilor. Folosește, mai degrabă, geluri speciale pentru curățarea feței sau săpunuri cremoase, cu pH neutru.

3. Îți exfoliezi tenul excesiv

Există persoane care aleg exfolierea facială de mai multe ori pe săptămână, datorită senzației de curat și de fin pe care aceste produse o oferă pielii. Cu toate acestea, exfolierea este recomandată doar o dată pe săptămână, pentru a evita apariția iritațiilor și chiar a deshidratării pielii, din cauza subțierii epidermei.

4. Nu îți hidratezi tenul corect

Îngrijirea pielii trebuie adaptată nu doar tipului de ten, ci și schimbărilor prin care acesta trece. Vara, are nevoie de produse mai lejere, care să intre imediat în piele, iar iarna, de creme untoase, care să hrănească foarte bine pielea. Un alt criteriu important este vârsta: după 35 de ani, nu mai este suficient să folosești o cremă ușor hidratantă, ci una care să aibă și efecte antirid.

5. Ignori protecția solară

Razele UVA accelerează îmbătrânirea pielii, iar cele UVB provoacă arsuri la suprafața pielii, favorizând apariția hiperpigmentației. Nu ezita să folosești cremele cu factor de protecție pe toată suprafața pielii.

 

Copyright: davepot / 123RF Stock Photo