Pe de altă parte, o greșeală pe care o comit multe femei atunci când sunt nemulțumite de stilul vestimentar al partenerului lor este că nu știu cum să pună problema ca nu îi rănească sentimentele. Dacă vrei ca partenerul tău să își îmbunătățească stilul vestimentar și să fie la potențialul său maxim, iată câteva metode prin care îl poți convinge să o facă și să se simtă bine cu noul său stil:

Demonstrează-i că nu te costă o avere să te îmbraci bine

Mulți bărbați au senzația că este exorbitant de scump să se îmbrace elegant sau să își cumpere haine care să le vină ca turnate, motiv pentru care recurg la soluția ieftină de a investi în multe tricouri și pulovere, o pereche de ghete și una de pantaloni. Însă dacă îi demonstrezi că există și îmbrăcăminte care arată bine și este accesibilă, precum astfel de ghete si cizme de barbati, ii vei demonta un mit în care, probabil, crede de mult timp.

Înlocuiește criticile cu complimente

Nimănui nu îi place să îi fie criticat stilul vestimentar, întrucât pare un atac la propriile gusturi și preferințe. Gândește-te doar cum te-ai simți dacă partenerul tău ar critica o ținută pe care o porți și de care ești mândră. În schimb, de fiecare dată când face un efort pentru a se îmbrăca mai deosebit asigură-te că îi oferi un compliment și îl încurajezi. Orice persoană își dorește ca partenerul să fie atras de ea și să o dorească, așa că laudele tale vor fi întâmpinate cu entuziasm.

Arată-i haine și pantofi care îți plac

Dacă mergeți împreună la cumpărături, îi poți da câteva exemple de haine și de perechi de încălțăminte care îți plac și în care crezi că i-ar sta bine. Nu îl bate la cap să le probeze sau să le cumpere însă, pentru că, cel mai probabil, vei obține efectul advers celui pe care ți-l dorești. Alege lucruri care să i se potrivească, fie că vorbim despre o cămașă în culoarea lui preferată sau un hanorac cool, care să îi vină ca turnat.

Spune-i când ceva nu îi vine bine

Dacă femeile merg adeseori la cumpărături însoțite de prietene și au cui să ceară o a doua părere, în cazul bărbaților lucrurile stau puțin diferit. De aceea, atunci când mergeți împreună prin magazine nu ezita să îi spui dacă o haină nu îi vine tocmai bine sau dacă mai are nevoie de ajustări. Sinceritatea este foarte importantă în acest caz și îl poate ajuta să își dea mai bine seama care sunt hainele care îi flatează corpul și în care arată bine.

Învață-l cum să caute sfaturi

Femeile își dezvoltă un stil vestimentar propriu răsfoind zeci de reviste și site-uri de fashion, testând mai multe ținute și având ceva mai multă atenție la outfiturile celor din jur. În schimb, un bărbat care își dorește să se îmbrace bine s-ar putea să nu știe de unde să înceapă. În acest caz, îi poți recomanda câteva bloguri sau site-uri cu sfaturi de ținute pentru bărbați, astfel încât el să își facă o idee mai clară despre lucrurile pe care i-ar plăcea să le poarte și cum ar putea să le combine astfel încât rezultatul să fie cel scontat.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Nejron Photo