Citește și: Uleiul de cocos pentru gene mai puternice și mai sănătoase

Amestec de miere cu usturoi–  E bine cunoscut faptul că ustuoiul are proprietăți antifungice. De aceea, folosirea lui pentru a elimina mătreața e foarte indicată. Dar nu doar usturoi zdrobit pui pe păr ci îl amesteci cu o linguriță de miere. După ce lași să acționeze timp de 15 minute, poți aplica șamponul uzual.

Aspirină zdrobită-  Acidul salicilic din aspirină e conșinut și de multe șampoane antimătreață din farmacii. Dar pentru un rezultat mai bun, zdrobește două apsirine pân ajung o pudră extrem de fină și toarnă praful în șampon. Aplică pe părul ud și lasă să acționeze timp de două minute, apoi folosește șamponul tău obișnuit.

Toate ingredientele se găsesc în bucătăria ta

Bicarbonat de sodiu– Bicarbonatul d esodiu are nenumărate folosințe în igiena personală (spre exemplu curăță bine dantura). Pentru a scăpa de mătreață, acesta se aplică direct pe părul umed, masând foarte bine scalpul. Nu șampona dar clătește bine părul, după circa cinci minute.

Suc de lămâie– Două linguri de suc de lămâie proaspăt stors sunt suficiente pentru a scăpa de mătreață. Acest suc se aplică pe păr și pe scalp și se masează bine. După câteva minute, clătește bine. Repetă acest tratament zilnic până când mătreața dispare. Aciditatea lămâii ajută la echilibrarea Ph-ului părului.

Sare– Greu de crezut dar sarea ”vindecă” mătreața. Înainte de a aplica șampon, presară sare pe păr și pe scalp și masează bine timp de câteva minute. Apoi folosește șamponul tău obișnuit.

Citește și: