Cu zahăr brun pentru exfoliere delicată

Chiar și pe timpul iernii e bine ca din când în când să faci un scrub care să elimine celulele moarte, să catifeleze și să redea pielii strălucirea. Amestecă într-un bol o lingură de zahăr brun cu suc de la o jumătate de lămâie. Aplică și masează ușor câteva minute, apoi lasă masca un timp să acționeze. Clătește bine cu apă și aplică 2-3 picături de ulei de măsline, pentru un plus de hidratare.

Cu avocado pentru piele aspră

Iată o rețetă care acționează în profunzime, hidratează, hrănește și protejează: cu blenderul de mână fă piure o jumătate de miez de avocado; adaugă apoi o linguriț de miere și un albuș. Dacă ai, poți pune și 2-3 picături de ulei esențial de lemn de trandafir. Amestecă totul bine, apoi aplică mixtura pe mâni și lasă 5-10 minute să acționeze. Dacă ai mai mereu mâinile aspre, repetă masca o dată pe săptămână.

Cu cartof pentru efect antiageing

Cartoful luptă împotriva efectelor îmbătrânirii, estompează petele de pe piele și redă luminozitatea și strălucirea. Iată câteva motive pentru care ar trebui să îl iei în considerare dacă vrei să îmbunătățești aspectul pielii și să amâni apariția semnelor de bătrânețe. Curăță doi cartofi, fierbe-i și apoi pisează-i fie cu firculița, fie cu blenderul de mână. Adaugă lapte până obții o pastă suficient de moale pentru a fo întinsă pe mâni. După câteva minute, clătește și hidratează cu o cremă lejeră.

Cu glicerină vegetală pentru hidratare

Ori de câte ori îți simți mâinile uscate, fă-ți o mască rapidă care să restabilească nivelul de hidratare, să redea catifelarea și să protejeze. Amestecă o linguriță de glicerină cu două de apă de trandafiri și masează mixtura  câteva minute pe mâini. Las-o să intre în piele și nu mai clăti. Glicerina vegetală are foarte bune proprietăți de hidratare, în timp ce apa de trandafiri regenerează pielea și calmează zonele cu iritații.