Citește și: Un diagnostic corect face diferența dintre viață și moarte. A doua opinie contează!

Albuș de ou– Masca facială cu albuș de ou e ideală pentru tenul gras cu pori mari. Folosește o periuță cu peri moi pentru a-ți freca tenul cu albuș de ou bătut. Apoi lasă albușul pe față pentru jumătate de oră. După care, clătiți din abundență cu apă. Aceasta mască va ajuta tenul gras și-l va face să arate mult mai luminos. În timpul iernii, aceasta va crea o barieră naturală pentru a  proteja pielea de vântul rece.

Fulgi de ovăz, miere și gălbenuș– Această mască este ideală pentru a proteja tenul pe vreme rece. Amestecați în proporții egale făina de ovăz cu gălbenușul de ou și cu miere.  Aplică masca pe față pentru aproximativ 20 de minute, clătește cu apă călduță și apoi șterge fața cu un prosop moale. După aplicare, pielea ta ar trebui să se simtă moale și catifelată.

Fructele exotice sunt ”aur” pentru ten

Piure de banane cu smântână – Dacă pielea este aspră din cauza frigului, piureul de banane e soluția.  Zdrobește bine două banane, amestecă-l cu smântână dulce și aplică emulsia rezultată pe față. Lasă să acționeze timp de 30 de minute și apoi clătește cu apă călduță. Vei vedea rezxultatul imediat: pielea este netedă și hidratată.

Citrice – În funcție de tipul tenului tău, o mandarină – dacă ai ten uscat, ¼ de pomelo – dacă ai ten sensibil, ½ de portocală – dacă ai ten normal, ½ de grapefruit – dacă ai ten gras, un albuș de ou, o lingură de ulei de măsline. Amestecă bine într-un blender fructul potrivit pentru tipul tău de ten cu albușul de ou și uleiul de măsline. Aplică amestecul pe față. Lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi clătește cu apă călduță.

Ananas și papaya-  ½ de papaya mic sau o felie de papaya mare, o felie de ananas, o lingura de miere (pentru orice tip de ten). Pune în blender cele trei ingrediente și amestecă bine, până ce devin o pastă. Pune amestecul pe piele, masând ușor. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi clătește cu apă călduță.

Citește și: