Înainte de a-ți face unghiile, ține cont de câteva sfaturi de la specialiștii în frumusețe. Pentru ca lacul de unghii să dureze mai mult timp, e nevoie să respecți câțiva pași simpli. Înainte să aplici culoarea, degresează bine unghiile cu alcool, apoi aplică un strat de bază (base coat) care are rolul să protejeze unghiile de îngălbenire. Abia apoi vine momentul când dai primul strat de lac de unghii. Lași să se usuce și aplici al doilea, la final specialiștii recomandă folosirea unui top-coat care va fixa culoarea, îi va da luciu și va ajuta ca lacul de unghii să se usuce mai repede.

Clasicul roșu

5 manichiuri de Sărbători, pentru final de an

Dacă nu de Sărbători, atunci când să porți această culoare? Dacă îți place clasicul roșu, acum este momentul să-l alegi atât pentru unghii, cât și pentru ținuta ta de sărbători. Având în vedere că este o nuanță elegantă prin excelență, fii atentă să ai unghiile perfect îngrijite, înainte de aplicarea lacului de unghii. Ai de ales între roșu mat, lucios sau chiar metalic. Încearcă și diferite variante de roșu: aprins, pal sau închis. Alegerea îți aparține!

Manichiuri de Sărbători – Accente aurii

5 manichiuri de Sărbători, pentru final de an

Auriul te duce cu gândul la momente festive, la petreceri elegante, așa că îl poți trece pe lista de opțiuni pentru manichiuri. Mai ales dacă vrei ceva special. În cazul în care auriu pe toate unghiile ți se pare prea mult, alege doar accente. Combină-l cu nuanțe de grena sau roșu și cu accesorii în aceleași tonuri. Înainte de a aplica lacul de unghii cu particule aurii, agită bine sticluța, pentru ca acestea să se distribuie uniform.

Unghii cu glitter argintiu

5 manichiuri de Sărbători, pentru final de an

Oricum i-ai spune, glitter sau sclipici, acesta este unul dintre accesoriile de bază ale acestor Sărbători. Pentru o ținută sofisticată, încearcă acest tip de manichiură, dar atenție la combinații. Auriul se potrivește foarte bine cu roșul, iar dacă dorești anumite modele, alege unele discrete. Poți aplica și câteva strasuri la baza unghiei, dar cu grijă, fără a exagera, pentru ca, în final, să nu pară o manichiură prea încărcată.

Citește și – Cele mai simple idei pentru unghii de nota 1o

Manichiuri de Sărbători – Combinații și nuanțe de albastru

5 manichiuri de Sărbători, pentru final de an

Sticluțele cu lac de unghii te așteaptă cuminți să le combini în moduri îndrăznețe? De când așteptai o ocazie să te joci cu nuanțele. Iată ce-ți propunem! Alb mat, albastru metalic, gri argintiu, bleu sclipitor. Mai întâi aplici o bază, pentru ca unghiile să nu se îngălbenească. Apoi iei fiecare dintre nuanțele de mai sus și le aplici în ordinea în care dorești pe unghii. Fii creativă și joacă-te cum îți dorești! Amestecă particulele sclipitoare cu nuanțele mate!

Verde ca bradul

5 manichiuri de Sărbători, pentru final de an

Una dintre culorile vedetă pentru acest sfârșit de an este verdele. Dacă se numără printre preferatele tale, nu ezita! Atenție cum aplici lacul de unghii! Încarcă pensula cu o cantitate mare de produs și fă mișcări lungi, continue și precise. Aplică întotdeauna două straturi! Iar dacă vrei ca acesta să reziste mai mult, îți spunem două trucuri: aplică un top coat la final și nu te spăla pe mâini trei – patru ore după ce ți-ai făcut manichiura.

Foto: Shutterstock

Citește și – Trucuri ingenioase și utile cu lacul transparent de unghii