Tu cum ești? Preferi manichiura clasică sau optezi pentru cea semipermanentă? Nu știi dacă manichiura semipermanenta  este benefică pentru sănătatea unghiilor tale?

Află de la Cătălina Stoica, Nail Expert Beauty District,  când și cum poate fi dăunătoare manichiura semipermanentă.

1. Când poate fi dăunătoare manichiura semipermanentă?

Atunci când îndepărtarea de pe unghii a lacului este făcută incorect, prin pilirea unui strat din unghia naturală sau prin râcâirea culorii înainte de a se topi complet.

Când lampa UV și produsele sunt de o calitate îndoielnică. Lampa UV trebuie să fie testată dermatologic, astfel încât aceasta să poată face dovada faptului că emite razele UV benefice pielii și unghiilor.

2. Ce nu trebuie să conțină produsele pentru manichiura semipermanentă?

Produsele destinate manichiurii semipermanente nu trebuie să conțină Formaldehidă, Toluene, BDP.

Citește și – Lacul de unghii: ghid complet de utilizare

3. Ce fel de produse trebuie să alegi?

Alege game de produse profesionale, care permit o tranziție ușoară de la unghiile naturale la unghiile cu gel, protejând în același timp unghiile, pe măsură ce cresc. Cu ajutorul lor vei avea de ales între 100 de culori și îți oferă o manichiură perfectă care durează 3-4 săptămâni.

4. De ce nu e bine să alegi produse „no name” pentru manichiura semipermanentă?

Nu te bucura când plătești mai puțin pe o manichiură semipermanentă executată cu produse no name în care nu s-a investit în cercetare, chiar dacă arată și rezistă la fel ca unele de calitate! Motivul? Vei vedea cum în timp unghiile ți se vor sensibiliza și ți se va păta pielea!

5. Manichiura semipermanentă nu e dăunătoare unghiilor naturale

Culoarea semipermanentă aplicată corect, îndepărtată corect, cu produse de bună calitate, testate, cu lămpi adaptate nu face absolut nimic rău unghiilor naturale, ba dimpotrivă. Le protejează și le pune în valoare!

Foto: Jessica Cosmetics

Citește și – Cum aplici corect lacul de unghii? Ce spune specialistul?