Visezi la o coafură stylish, dar ușor de realizat? Buclele reprezintă una dintre cele mai creative metode de coafare. Dacă vrei ca aspectul onduleurilor tale să fie unul profi, atunci ai nevoie de un styler de cea mai bună calitate și de câteva sfaturi de la specialiști.

1. Folosește un spray cu protecție termică!

Stylerele sunt produse de coafare cu aport de căldură, așa că un produs care să îți protejeze șuvițele îți va fi de mare ajutor!

2. Împarte părul în șuvițe cât mai subțiri!

Este foarte important să lucrezi cu secțiuni mici din păr. În caz contrar, în timpul procesului de ondulare, șuvițele groase se vor ciufuli și se vor împrăștia. Însă dacă împarți părul în secțiuni mici, coama nu se va împrăștia, iar tu vei putea să îți realizezi buclele rotunde pe care ți le dorești.

Citește și – Metode naturale de a masca firele albe fără a folosi vopsea de păr

3. Nu te opri niciodată din mișcare!

Acesta este un aspect pe care nu trebuie să îl pierzi din vedere atunci când folosești un styler pentru bucle. De ce? E simplu. Acesta nu funcționează pe principiul ondulatorului, adica el nu este un ondulator, deci nu întoarce șuvițele între plăcile calde, ci le învârte cu mișcări circulare, astfel încât să formeze buclele.

4. Adaptează mișcările în funcție de look-ul final pe care ți-l dorești!

Pentru bucle mai strânse, folosește mișcări lente, iar pentru bucle lejere, în jurul feței, este indicat să treci stylerul printre șuvițe mai repede.

5. Nu ondula niciodată aceeași șuviță până când părul nu este complet rece!

Stylerele sunt produse cu aport de căldură, iar dacă firele de păr nu s-au răcit atunci când vrei să le folosești a doua oară, este foarte posibil să te confrunți cu șuvițe electrizate. Tocmai de aceea, dacă buclele nu au ieșit din prima pe câteva dintre șuvițele tale, ai răbdare până când părul se răcește. Abia apoi repetă mișcarea. Între timp, îți poți ondula restul șuvițelor și te poți întoarce pentru retușuri la final.

Foto: 123rf

Citește și – Cât de des trebuie să te speli pe cap? Află ce spune specialistul!