Chiar dacă apelezi la trucuri precum să-l prinzi în coadă sau să-l strângi sub forma unui coc dacă părul este mai lung, adesea acestea nu ajută. În schimb, șamponul uscat este un produs de-a dreptul magic, care creează texturi mare și volum de durată pe orice tip de păr, chiar și pe părul fin.

Șamponul uscat este un produs util, cu multe beneficii, însă trebuie înțeles și folosit corespunzător. Iată 5 lucruri de care trebuie sa ții cont atunci când îl utilizezi:

1. Îl poți folosi și ca produs de styling

Șamponul uscat îndepărtează excesul de sebum în câteva secunde și păstrează aspectul curat al părului, pentru mai mult timp. Tot cu ajutorul lui poți crea bucle și texturi fără efort.

2. Aplică-l corect!

Acest tip de produs conține un amidon natural, ce absoarbe sebumul acumulat. Se agită bine flaconul și se pulverizează în primul rând pe rădăcină, eventual un pic și pe lungimi, pentru a da un efect mat, de textură.

3. Folosește șamponul uscat la momentul oportun!

Nu trebuie să faci excese și să te speli pe cap foarte rar. Șamponul uscat a fost gândit să ne ajute în a prelungi cu o zi frecvența de spălare a părului, și nu cu o săptămână, deci nu trebuie să devină o obișnuință folosirea acestuia în locul celui obișnuit.

Citește și – Stiliștii recomandă tunsorile bob și pixie pentru 2019

4. Folosește-l cu măsură!

Șamponul uscat este un produs extrem de util, dar care trebuie folosit cu măsură, doar atunci când este nevoie, fără a exagera. După ce l-ai aplicat părul pare curat, dar este doar o aparență. Faptul că sebumul a fost absorbit nu înseamnă că nu mai trebuie să ne mai spălăm pe cap. Trebuie avut în vedere acest lucru, mai ales dacă există probleme ale scalpului precum mătreața, dermatite sau te confrunți cu căderea părului.

5. Atenție la nuanța părului!

În funcție de brandul de la care îți cumperi șamponul uscat, există produse create pentru diversele nuanțe ale părului. Așadar, dacă ești blondă, poți alege un produs care să ofere și strălucire părului tău, iar dacă ești brunetă, poți intensifica nuanța folosind șamponul uscat.

Foto: 123rf

Citește și – Remedii naturale pentru părul deteriorat