Există întotdeauna o soluție pentru a avea un scalp sănătos. Folosește ingrediente naturale care protejează scalpul. În plus, există pași pe care îi poți urma sau obiceiuri pe care le poți adopta pentru a-ți menține sănătatea părului și a scalpului. Folosește și aceste trucuri utile pentru un păr frumos, sănătos și bogat.

Nu pierde din vedere că un scalp sănătos este esențial pentru frumusețea părului. Cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când sesizezi că ai o problemă a scalpului este să o ignori și să crezi ca vă trece de la sine. Scalpul are nevoie de o îngrijire specială, altfel te poți confrunta cu probleme mai grave, cum ar fi mătreața, senzația de prurit, scalp iritat sau descuamat.

Citește și: Siliciul, un mineral esențial pentru organism

Semnale de alarmă că ai probleme

Schimbările de temperatură, folosirea prelungită a uscătoarelor de păr sau a produselor de styling, dar și o sensibilitate la sulfiții duri din șampoane se numără printre cauzele unui scalp cu probleme.

Asemenea tenului, și scalpul poate obține beneficii vizibile și de lungă durată dacă introduci în rutina ta de îngrijire câteva ingrediente naturale care au proprietăți de calmare, împrospătare și curățare.

Citește și: Uleiul de neem. Cum îl poți folosi pentru sănătatea părului și a tenului

Ingrediente naturale care protejează scalpul

  1. Mentolul – are propietăți antiseptice și de calmare, fiind folosit ca și ingredient de bază în loțiuni tonice cu efect revitalizant. Mentolul stimulează circulația sângelui. Un bulb de păr bine oxigenat își menține starea de bine, previne îmbătrânirea și pierderea consecventă a părului, și totodată, permite creșterea părului frumos și puternic.
  2. Jojoba – este un produs tradițional de îngrijire pentru piele și păr, care este cunoscut pentru propietățile calmante și de hidratare. Este, de asemenea, utilizat de amerindieni pentru tratarea rănilor. Jojoba este un hidratant excelent pentru scalpul uscat, dar ajută și în caz de mătreață, prin hrănirea profundă a porilor pielii și echilibrarea pH-ului acesteia. În acest caz, scalpul trebuie masat cu ulei de jojoba înainte de fiecare șamponare și lăsat să acționeze câteva minute.

Citește și: Uleiul din arbore de ceai îți protejează sănătatea și frumusețea

Ingrediente naturale care protejează scalpul

  1. Cafeina – este un alcaloid și stimulent pentru sistemul nervos central care prelungește ciclul de creștere al părului. Ca urmare, este folosită pentru a combate căderea părului. Așa cum arată și numeroase cercetări, cafeina este capabilă să stimuleze creșterea părului in vitro, reducând în același timp, suprimarea vitalității foliculului de păr indusă de testosteron. De fapt, acest hormon și, chiar mai mult, derivatul său dihidrotestosteron sunt implicați în alopecia androgenetică.
  2. Galbenele conțin uleiuri eterice și carotenoide și refac celulele deteriorate. Un scrub pe bază de gălbenele îmbunătățește fluxul sanguin la nivelul scalpului, îmbunătățind circulația sângelui. Exfolierea scalpului este cheia unui păr mai sănătos și mai strălucitor, de la rădăcini până la vârfuri.
  3. Camforul este o substanță naturală cunoscută pentru proprietățile antipruriginoase. Uleiul de camfor are un efect pozitiv asupra scalpului și accelerează metabolismul celular; ajută la eliminarea matreții și prevenirea apariției ulterioare a acesteia; reglează activitatea glandelor sebacee; vindecă scalpul și întărește părul cu vitamine; acționează asupra structurii părului din interior; ajută în lupta împotriva căderii părului.

Scalpul poate obține beneficii semnificative în urma aplicării unei loțiuni tonice revitalizante. Acest produs stimulează circulația la nivelul scalpului și îl împrospătează instant. Alege una care să conțină una sau mai multe dintre aceste ingrediente naturale care protejează scalpul.

Citește și: Îngrijirea părulului vopsit. Sfaturi de la specialiști

Sursa foto: 123rf.com