Castravetele

Reprezintă remediul cel mai cunoscut și mai rapid pentru reducerea pungilor, împrospătarea, catifelarea și revitalizarea zonei. Are efect astingent și liminează pielea. Dacă e rece e și mai eficient, așa că taie două felii groase de castravete și ține-le la frigider o jumătate de oră. Pune-le apoi pe pleoape și lasă-le  10 minute să acționeze, apoi șterge zona cu o dischetă înmuiată în apă. O altă variantă este să combini suc de castravete cu suc de lămâie în cantități egale. Înmoaie dischete demachiante în acest suc, aplică-le pe pleope și cearcăne, iar după 15 minute, spală-te cu apă călduță. Ca să vezi într-adevăr rezultatele, remediul trebuie pus în practică zilnic, timp de o săptămână.

Mușețelul

Bagă două pliculețe de ceai de mușețel în apă fierbinte, apoi trece-le în apă rece. Scoate ușor apa din ele și aplică-le pe pleoape și cearcăne timp de 20 de minute. E o variantă bună de a trata ochii umflați, obosiți și cearcănele, căci mușețelul are acțiune antiinflamatoare. O altă variantă este să pui ceai de mușețel în forma pentru cuburi de gheață și să folosești apoi cuburile, învelite într-un tifon steril, pentru a masa zona din jurul ochilor.

Cartoful

Are proprietăți calmante și capacitatea de a albi și lumina pielea, estompând astfel cearcănele. Înainte de a-l tăia, ține cartoful  30 de minute în frigider. Curăță-l și taie două felii potrivite, pe care să le aplici apoi pe pleoape și pe zona cearcănelor. La fel de bun este și sucul de cartofi, însă trebuie folosit imediat, căci oxidează foarte repede. Îl obții prin răzuirea a dou-trei carfori cruzi. După 15 minute, îndepărtează-le, clătește-te cu apă rece și aplică un gel hidratant pentru ochi.

Laptele

Acidul lactic ajută în cazul ochilor obosiți și al cearcănelor, căci reduce pungile și curăță pielea. Înmoiae două dischete de vată în lapte rece, apoi pune-le pe pleoape și lasă-le 15 -20 de minute să acționeze.

Menta

Frunzele de mentă  au efect răcoritor și, aplicate regulat, pot diminua cearcănele. Ai nevoie de câteva frunze, pe care să le speli bine și să le zdrobești ușor. Se aplică apoi pe pielea curată, în jurul ochiului, timp de 5-10 minute. Șterge apoi zona cu un prosop înmuiat în apă rece.

3 pași simpli pentru a preveni formarea pungilor

  1. Bea suficientă apă – ajută la eliminarea toxinelor și oferă hidratare din interior
  2. Dormi cu capul puțin mai sus – pentru a evita reținerea apei în țesuturi
  3. Mănâncă alimente bogate în potasiu – ajută la diminuarea umflăturilor de sub ochi

Sursa foto: Flickr.com

Află mai multe despre cearcăne și cum să scapi de ele.