Scopul demachierii nu este numai acela de a îndepărta machiajul din timpul zilei, ci și de a destupa porii, de a preveni apariția acneei și a ridurilor, precum și de a reîmprospăta tenul. Atunci când nu ții cont de câteva lucruri de bază, demachierea nu va fi suficientă pentru a avea tenul la care râvnești, ba dimpotrivă, poate contribui la îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Iată care sunt greșelile pe care ar trebui să le eviți atunci când te demachiezi:

Folosești doar șervețele demachiante

Șervețelele demachiante sunt preferate de multe femei pentru rapiditatea cu care pot îndepărta machiajul și pentru cât de simplu sunt de folosit. Însă ele înlătură doar machiajul de la suprafață, ceea ce înseamnă că porii pot rămâne în continuare blocați. Șervețelele demachiante ar trebui folosite fie pentru a pregăti tenul pentru demachierea propriu-zisă, fie atunci când te grăbești sau ești foarte obosită.

Nu îți cureți tenul în profunzime

Fie că porți mai mult machiaj sau te machiezi foarte discret, porii se astupă pe parcursul zilei, iar în multe cazuri pot cauza apariția acneei sau a punctelor negre. Pentru a preveni aceste probleme, este bine să ne curățăm în fiecare seară tenul în profunzime. Cele mai bune produse pentru o curățare ca la carte sunt cele care conțin apă micelară. Apa micelară este diferită prin faptul că pătrunde sub stratul de machiaj și îl ridică, ceea ce îl face mult mai ușor de îndepărtat. La final, vei observa că tenul este mult mai curat, arată mai luminos, iar producția de sebum este ținută sub control.

Nu te speli pe față după demachiere

Demachierea trebuie urmată neapărat de curățarea cu ajutorul unui cleanser blând, care să îndepărteze de pe tenul tău orice urmă de produs cosmetic. Indiferent ce scrie pe eticheta produselor pe care le folosești, nu ar trebui să mergi la culcare fără să îți speli tenul în prealabil. După curățare, poți aplica o loțiune tonică și o cremă hidratantă, care îți vor reface structura pielii, o vor calma și hidrata pe timpul nopții.

Începi cu demachierea ochilor

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli de demachiere. Pentru că avem tendința să ne machiem mai puternic ochii și avem de îndepărtat mai multe produse (mascara, eye-liner, fardul de ochi etc.), dacă începem cu demachierea zonei ochilor nu vom face decât să întindem restul de produse pe tot tenul, iar demachierea va fi apoi mai dificilă. Este indicat să începi cu ștergerea rujului sau luciul de buze, continuând apoi cu restul tenului. Lasă demachierea ochilor la final și vei constata că îți este mult mai ușor să îndepărtezi machiajul astfel.

Nu folosești o cantitate suficientă de demachiant

Discul demachiant pe care îl utilizezi ar trebui să fie suficient de îmbibat în produsul cosmetic astfel încât să nu îți zgârie pielea sau să o irite. Asigură-te că pui suficient demachiant pe disc și că îl schimbi pe măsură ce pe el rămân urme de machiaj. De asemenea, demachiantul pe care îl folosești ar trebui să fie potrivit tipului tău de ten. În caz contrar, acesta poate provoca alergii, iritații sau apariția acneei.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Volurol

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Sephora