Pare complicat (cine mai are nevoie de schimbări și la capitolul obiceiuri de îngrijire!), însă, de fapt, lucrurile sunt mult mai simple dacă îți oferi răgazul necesar pentru a-ți putea asculta organismul. Dacă ai face asta, ai ști cât de mult trebuie să stai la duș, ce produse să folosești în zilele friguroase și la ce să renunți, ce accesorii să alegi astfel încât să-ți fie cald și bine. Dar pentru că nu ai timpul necesar, îți spunem noi ce să faci:

Prea mult timp la duș

După o zi cu vreme urâtă, care ți-a tăiat tot elanul de care aveai nevoie, gândul unei băi calde și relaxante e tot ceea ce îți trebuie! Dacă ții însă la aspectul și sănătatea pielii, trebuie să respecți două reguli de bază: apa să nu fie fierbinte, iar timpul petrecut în cadă să nu depășească 15 minute, astfel încât stratul lipidic al pielii, cu rol de protecție și hidratare, să nu aibă de suferit.

Unde ți-ai lăsat mănușile?

Te plângi că ai mâinile foarte uscate, însă obișnuiești să porți mănuși, când simți că temperatura începe să scadă? Pentru a avea o piele a mâinilor îngrijită și fină, obișnuiește-te să folosești o cremă emolientă, fie că ești la birou, fie că ești acasă, și nu uita de mănuși! De asemenea, elimină posibilele cauze ale uscării excesive, precum săpunurile antibacteriene. Acestea sunt eficiente, însă dacă ai o piele sensibilă, orientează-te, mai degrabă, către săpunurile cremă, mult mai hidratante.

Câtă apă bei?

Scad temperaturile, crește consumul de ceai, ciocolată caldă și cafea. Și cu apa cum rămâne? Bea un pahar de apă la temperatura camerei imediat cum te trezești și strecoară paharele restante printre celelalte răsfățuri ale sezonului rece, astfel încât pielea ta să nu aibă de suferit.

Ce balsam de buze folosești?

Cele pe care le foloseai cu câteva luni în urmă nu mai sunt utile, întrucât nu asigură hidratarea de care buzele tale au nevoie. Orientează-te către cele realizate din uleiuri și ingrediente naturale precum mierea de albine, untul de shea, untul de cacao.

Sursa foto:123rf.com