Afinele regenerează celulele

Extrem de bogate în antioxidanți, acestea grăbesc vindecarea leziunilor și au capacitatea de a repara țeșutul în urma degradării ce are loc zilnic. Au efecte antibacteriene, de aceea sunt folosite cu success și în tratarea acneei.

Încearcă acasă: pune în blender 2 linguri de afine și pisează-le. Amestecă-le apoi cu 2-3 lingurițe de suc de lămâie și cu puțină făină de ovăz și mixează până obții o pastă moale, pe care să o întinzi apoi pe ten. După 10 minute clătește-te cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Avocado  previne deshidratarea

Uleiurile naturale și grăsimile monosaturate din compoziție hrănesc intens pielea și îi mențin aspectul tânăr. Pe lângă acestea, vitamina E, un puternic antioxidant, previne îmbătrânirea și luptă împotriva radicalilor liberi, inamicii numărul 1 al tenurilor uscate și iritate.

Încearcă acasă: curăță un avocado, îndepărtează-i sâmburele și pisează-i miezul cu o furculiță. Adaugă o linguriță de miere și una de iaurt și amestecă bine. Aplică mixtura pe față într-un strat uniform, pune câte o felie subțire de castravete pe fiecare pleoapă și relaxează-te timp de 15 minute, cât va acționa masca. La final, clătește-te cu apă călduță și șterge-te cu un prosop moale.

Portocala  redă tenului strălucirea

Vitamina C din compoziție, vitală pentru producerea colagenului, are rol esențial în tonifierea și revigorarea țesuturilor. În plus, portocala reprezintă una dintre cele mai bune metode de împrospătare a tenului și de redare a strălucirii naturale. După aplicarea unei măști cu portocală, pielea rămâne perfect curată și radiază de frumusețe.

Încearcă acasă:  combină sucul obținut dintr-o jumătate de portocală cu 2 lingurițe de iaurt natural. Aplică amestecul pe față, lasă-l 5 minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Masca relaxează și revigorează instantaneu.

Kiwi previne apariția ridurilor

Tenul matur are numai de câștigat de pe urma acestui fruct exotic, extrem de bogat în vitamina A, recunoscut și foarte apreciat pentru capacitatea sa de a preveni ridurile, de a le estompa pe cele existente și de a îmbunătăți capacitatea naturală de apărare a pielii.

Încearcă acasă: obții o mască ideală pentru hrănirea tenului matur dintr-o jumătate de banană și un kiwi. Curăță fructele, zdrobește-le miezul și combină-le. Adaugă apoi 2 lingurițe de iaurt, amstecă bine și aplică pe uniform pe față.  După un sfert de oră, clătește cu apă caldă și demachiază-te.

Căpșunile mențin prospețimea și tinerețea pielii

Pe perioada verii, un peeling cu căpșune e modalitatea ideală prin care îți păstrezi tenul neted, căci acidul salicilic din compoziția fructelor are o capacitate excelentă de a elimina celulele moarte, de a purifica și de a catifela epiderma.

Încearcă acasă: pisează cu blenderul 5-6 căpșuni mari, apoi combină-le cu 2 lingurițe de miere. Aplică pe față, masează pielea circular timp de 1-2 minute, apoi clătește-te bine.

Sursa foto: Flickr.com