Zilele călduroase de vară au trecut, așa că nu mai ai niciun motiv să-ți ții părul prins aproape tot timpul. Iată cinci coafuri care se poartă în această toamnă, desprinse de pe podiumurile prezentărilor de modă internaționale pentru sezomul toamnă/iarnă 2017-2018. Fii creativă și încearcă să experimentezi cât mai mult! Ia în calcul și fapul că se poartă mult și accesoriile de păr, de la mini-agrafe sau coronițe până la boșe de păr spectaculoase cu pietre aplicate.

 

breton scurtSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

 

Bretonul scurt

Bretonul lung sau, din contră, foarte scurt, texturat sau deconstruit, se impune ca o tendință foarte puternică, spun specialiștii de la Wella Professionals. De asemenea, micro-bobul cu breton în stilul anilor ’60 și ’80 devine o opțiune pentru această toamnă.  Dacă te hotărăști să-ți faci breton, ține cont de faptul că ai nevoie de câteva minute în plus în fiecare dimineață pentru a-l aranja, iar dacă vrei o tunsoare bob, alege una cu breton și bucle retro.

Onduleuri

 

Buclele și onduleurile sunt prezente pe primele locuri în tendințele acestui sezon. Poți alege buclele lejere (coafura cunoscută sub numele de beach-waves), care se potrivesc unui păr foarte lung, sau onduleurile retro, pentru realizarea cărora te poți inspira din anii ’60, ’70. Creează aceste coafuri cu ajutorul plăcii sau al ondulatorului și nu uita să folosești întotdeauna un spray de protecție termică, pentru a nu-ți deteriora părul.

Cărarea pe o parte

 

Indiferent dacă ai părul scurt sau foarte lung, toamna aceasta trebuie să încerci o coafură în care îți faci cărare laterală. Restul coafurii depinde de imaginația și creativitatea ta. Sunt la modă atât împletiturile, cât și părul drept pe care-l poți lăsa liber sau îl poți prinde într-o coadă. De asemenea, cărarea poate fi pusă în evidență și de un coc lejer de balerină, pe care îți recomandăm să-l porți la o ocazie specială.

Coada de cal

Poate părea una dintre cele mai ușoare coafuri de realizat acasă, dar e bine să ții cont de câteva trucuri. Toamna aceasta se poartă atât coada de cal clasică, în care părul este perfect întins, cât și cea prinsă lejer, cu câteva șuvițe lăsate libere. În ambele cazuri, specialiștii recomandă să rulezi o șuviță de păr pentru a ascunde elasticul cu care ai prins părul. În privința produselor de stilizare, aplică la final spray fixativ cu fixare lejeră.

Volum, cât mai mult volum!

 

Uită de părul perfect drept, întins atâtea minute bune cu placa. În acest sezon în tendințe sunt și coafurile cu volum, pe care le poți încerca indiferent de momentul zilei. Așadar, cumpără-ți produse speciale de îngrijire și stilizare pentru păr cu volum și ia în calcul și cel mai cunoscut truc recomandat de specialiști pentru aceste situații – ține capul în jos când îți usuci părul! La final, aplică spray fixativ pentru volum.

Foto: Shutterstock, 123rf.com

Citește și –  Cele mai frumoase coafuri de la Cannes 2017