Bucle lejereSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Renunță la coafurile foarte studiate, fixe, și optează pentru unele lejere, perfecte pentru zilele de vacanță. Indiferent de cea aleasă, e bine să ții cont de un aspect foarte important: protejează-ți coafura cu un spray pentru păr cu factor de protecție solară. Previi astfel degradarea acestuia după expunerea la soare și vânt. Inspiră-te din propunerile noastre pentru a te bucura de zile superbe pe plajă.

Bucle lejere

5 coafuri pentru plaja

În engleză „Beach Waves” este coafura vedetă pentru zilele petrecute la malul mării. Întâi trebuie să usuci bine rădăcinile cu o perie plată și apoi lungimile. Dă părului volum la rădăcină cu ajutorul unei spume de styling. Ține capul în jos când aplici produsul și fii atentă la cantitate. Nu folosi multă spumă, pentru a nu încărca coafura. La final poți ciufuli ușor părul cu foehnul dat la viteză mica și jet de aer rece.

Coafuri pentru plajă – coc de balerină prins lejer

5 coafuri pentru plaja

Renunță la cocul clasic de balerină, în care fiecare șuviță este atent prinsă. Pe plajă, ai opțiunea să-ți prinzi părul mult mai lejer, într-un coc în vârful capului sau la ceafă. Dacă ai părul mediu sau lung, merită să încerci. Cel mai simplu îl faci astfel: prinzi părul într-o coadă cu un elastic, apoi răsucești o șuviță peste elastic și înfășori în jurul bazei. Dacă vrei să se păstreze întreaga zi, aplică foarte puțin spray fixativ cu fixare lejeră.

Citește și – De ce se degradează părul în timpul verii?

Coafură cu aspect Wet Look

5 coafuri pentru plaja

O coafură împrumutată de pe podiumurile de modă, Wet Look (părul cu aspect lucios) îți va solicită mai multă atenție la detalii și răbdare. „Aplică pe părul uscat, de la rădăcină câțiva centimetri spre lungimi, un gel lucios cu grad mare de fixare sau un fixativ umed, cu luciu. Partea frontală astfel apretată o modelezi cu ajutorul mâinilor pentru netezire, și cu un pieptene pentru a da acel aspect after shower”, spune Arabella Zadic, trainer The Studio și membru în echipa Wella Professionals.

Coafuri pentru plajă – coadă de cal

5 coafuri pentru plaja

Pare banală, dar poate arăta spectaculos. Poți alege varianta în care să prinzi coada mai lejer sau varianta clasică, în care aspectul este finisat, iar fiecare șuviță să fie atent prinsă Important este ca, atunci când prinzi părul să ascunzi elasticul cu o șuviță de păr, pe care trebuie să o răsucești în jurul acestuia și să o fixezi cu un ac de păr sau o agrafă mai mare. Este o coafură care se potrivește și dacă ai breton.

Împletituri boeme

5 coafuri pentru plaja

Există atât de multe feluri de a-ți împleti părul, încât poți încerca în fiecare zi altă  coafură. Coadă de pește, împletitură simplă, în trei, în cinci, coroniță sau în formă de floare… Indiferent de modelul ales, specialistul recomandă să pregătești părul aplicând o loțiune pentru volum sau una pe bază de particule de sare, iar când îl usuci să te ajuți de perie, pentru ca apoi să-l poți împleti mai ușor.

Foto: Shutterstock, 123rf

Citește și – Coafurile verii 2017. Cum să-ți aranjezi părul în acest sezon estival