Din fericire, accesoriile sunt o soluție bună în astfel de situații. O eșarfă din mătase poate da o notă elegantă unei ținute casual. Iar un colier statement transformă instantaneu o rochie obișnuită într-una pe care o poți purta la un eveniment de seară. Iar lista exemplelor poate continua, motiv pentru care astăzi analizăm cinci accesorii versatile și îți arătăm cum îți pot transforma acestea orice ținută.

Geanta

Da, gențile se numără printre cele mai tari accesorii! Nu doar pentru că arată bine, ci și pentru că unele dintre ele au o capacitate de stocare impresionantă, depozitându-ne o mulțime de lucruri.

O geantă într-o nuanță intensă (fucsia, galben neon sau verde-smarald, printre cele mai bune opțiuni) este pata de culoare de care ai nevoie atunci când porți o ținută all-black. Iar un clutch cu paiete sau perle este accesoriul care te ajută să ieși în evidență atunci când alegi un outfit minimalist pentru un eveniment de seară sau o gală.

Vrei să ieși din zona de confort și să ai o apariție extravagantă? Optează pentru un model funky, o geantă cu un imprimeu haios sau o formă mai puțin obișnuită.

Ceasul

Ceasurile de damă nu mai sunt de multă vreme doar simple obiecte care îți indică ora exactă, ci accesorii care îți pot transforma imediat ținuta.

Iar partea interesantă este că, indiferent de preferințe, acum îți poți găsi ceasul care se potrivește cel mai bine stilului tău, pentru că ai de ales dintr-o multitudine de modele în funcție de mecanism, design, preț sau brand.

De exemplu, pentru o ținută casual, potrivită pentru o zi la birou, poți opta pentru un model clasic, cu un cadran mic și o curea subțire din piele. La un outfit de seară poți asorta un ceas elegant, cu un cadran ornat cu cristale și o brățară metalică. Și cum ceasurile se numără printre cele mai versatile piese, un alt truc la care poți recurge este să porți unul care are curelele interschimbabile: o nouă zi, o nouă ținută și (aparent) un nou accesoriu!

Eșarfa

Eșarfele sunt accesorii indispensabile atât vara, pentru că te pot proteja de soare, cât și iarna, când te apără de frig. În plus, sunt foarte, foarte chic și pot fi purtate în nenumărate moduri!

O idee pe care o poți pune în practică și tu este lookul Reginei Lampert, personajul lui Audrey Hepburn din „Charade‟, cu acea superbă eșarfă de mătase prinsă ca un batic. În plin sezon rece, eșarfele te ajută să ai arăți cool, chiar și atunci când temperaturile sunt cu minus și ai tendința să pui cât mai multe straturi de haine pe tine.

Prinde eșarfa în jurul gâtului, ca pe un poncho care te acoperă, și vei resimți mai puțin gerul. La un eveniment de seară, cu un dress code elegant, o eșarfă se poate transforma într-un bolero perfect în momentele în care simți că ți-e frig.

Colierul

Orice femeie ar trebui să aibă măcar un colier în colecția ei. Este un accesoriu care atrage atenția imediat, mai ales dacă este unul statement, supradimensionat, cu perle, cristale sau aplicații strălucitoare.

Colierele sunt acel detaliu glamorous de care ai nevoie atunci când porți o ținută pentru un eveniment de seară, o întâlnire specială. Îți pun în valoare întregul outfit și te ajută să obții un look memorabil, care să fie complimentat de toată lumea.

Bineînțeles, colierele pot fi purtate și în timpul zilei, însă alegerea modelului trebuie făcută cu mare atenție. Cele masive, cu multe ornamente, nu se potrivesc ținutelor casual. Un colier simplu, lung sau la baza gâtului, poate fi integrat foarte ușor într-un outfit de birou, indiferent că porți o rochie, un costum sau o cămașă și o fustă creion.

Ochelarii de soare

Pe lângă faptul că sunt un accesoriu stylish, care îți oferă și o doză de mister, ochelarii de soare sunt un must have și din motive de sănătate. Expunerea ochilor la razele ultraviolete (care da, ne afectează și iarna, nu doar vara, așa cum foarte mulți au tendința să creadă) sporesc riscul apariției unor boli precum cataracta și degenerescența maculară.

Tocmai din acest motiv, alegerea unor ochelari de soare de calitate nu este o investiție doar pentru garderobă, ci și pentru sănătatea ta.

Cum îi alegi pe cei mai buni? Verifică să aibă pe ramă marcajul CE și gradul de protecție împotriva ultravioletelor să fie UV 400.

Sursa foto: Shutterstock.com