Hidratează în fiecare seară pielea de pe tălpi și din jurul degetelor cu ajutorul unei creme pentru picioare, pentru a evita aspectul inestetic al pielii și al călcâielor uscate.
Nu tăia colțurile unghiilor. Acestea oferă rezistență unghiei, prin urmare tăierea le va slăbi forța.
Nu alege întotdeauna aceeași culoare pentru manichiură și pedichiură. Dacă optezi pentru o
culoare puternică a manichiurii, alege o culoare complementară, pastelată pentru pedichiură.

1. Șterge oja, apoi înmoaie picioarele timp de zece minute în apă călduță, în care ai presărat și sare de baie. Aceasta hidratează pielea picioarelor și înmoaie cuticulele, astfel încât să le poți curăța mult mai ușor.

2. Pe rând, exfoliază tălpile. Folosește o pilă mai mare, pentru a îndepărta pielea moartă de pe tălpi și de pe buricele degetelor. Nu folosi materiale foarte abrazive, precum cele metalice – cele textile sau clasica piatră ponce sunt cele mai indicate.
piatra-ponce-picioare

3. Taie unghiile drept, apoi, cu o pilă textilă, rontunjește colțurile. Nu le mai tăia, dacă vrei să eviți apariția unghiilor încarnate. Acestea sunt cauzate, de obicei, de tăierea prea scurtă și prea curbată. În ceea ce privește cuticula, nu o tăia decât dacă este colțuroasă. Aplică un ulei pentru a le înmuia și împinge-le ușor în spate cu un bețișor de bambus sau cu un instrument special pentru cuticule.

4. E timpul pentru culoare! Aplică oja întâi pe mijlocul unghiei, apoi spre colțuri. Mai bine aplici două straturi subțiri de ojă, decât un singur strat, mai gros. Se va usca mult mai repede.

Sursa foto: Shutterstock