Scorțișoara este folosită de mult timp pentru a da un gust alimentar mai bun și pentru remedii naturioste și scopuri medicinale.

Și în timp ce nu există dovezi clinice susținute care confirmă beneficiile pentru sănătate ale mirodeniilor, multe studii mici sugerează că acestea vin cu unele avantaje.

Are șase calorii pe linguriță, deci scorțișoara poate fi adăugată la multe feluri de mâncare și băuturi.

De aceea, condimentul delicios și flexibil este un ingredient recomandat în atât de multe rețete sănătoase – în special, deserturi.

Poate adăuga un gust picant fără a mai fi nevoie tone de zahăr și este bogat în antioxidanți.

Scorțișoara face minuni pentru sănătatea ta! E uimitor cât de mult bine face organismului!

Ca și în cazul multor alimente, este nevoie de mai multe cercetări pentru a ști sigur cum scorțișoara este benefică pentru sănătatea noastră.

Până atunci, sunt patru moduri în care o doză de scorțișoară (se recomandă aproximativ 1/4 până la 1 linguriță pe zi) ar fi benefică organismului

4 motive surprinzătoare și sănătoase să iubești scorțișoara

1. Poate scădea nivelul de zahăr din sânge

Unele studii sugerează că scorțișoara poate scădea nivelul de glucoză din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Dar cercetarea este prea mică și controversată pentru a spune că este adevărat, potrivit Asociatiei Americane de Diabet.

Acestea fiind spuse, asociația recunoaște că condimentul poate fi un supliment promițător pentru cei bolnavi.

2. Poate ajuta la eliminarea acneei

Datorită efectelor antibacteriene ale produselor fitochimice bioactive, scorțișoara ar putea ajuta la eliminarea erupțiilor, potrivit unei revizuiri a studiilor din 2015.

Puteți face o mască de față pentru combaterea coșurilor prin combinarea a 2 lingurițe de miere crudă, organică (un alt tratament antibacterian) și puțină scorțișoară presărată.

Aplicați pe față timp de aproximativ zece minute și apoi clătiți ușor cu apă caldă.

Primele vinovate de acnee sunt băuturile îndulcite, cerealele, biscuiții, produse de patiserie, etc.

Amestecul care se bea înainte de culcare și te scapă de grăsime. Slăbești peste noapte!

3. Face ca pielea să arate întinerită

Într-un studiu din 2013, cercetătorii au descoperit că extractul de scorțișoară „promovează în mod semnificativ biosinteza de colagen de tip I în fibroblastele dermice”.

Cu alte cuvinte, poate ajuta ridurile și îmbătrânirea pielii.

Încearcă masca de scorțișoară de scorțișoară pentru a-ți păstra proaspăt tenul și mai tânăr.

7 utilizări pentru sănătate ale scorțișoarei

4. Poate amplifica memoria

Puterea mirosului! O echipă de cercetare de la Universitatea Wheeling Jesuit a constatat că mestecarea gumei de scorțișoară în timpul unui test „a îmbunătățit participanții”.

Ei au avut scoruri ridicate privind sarcinile legate de procesele atenționale, memoria virtuală de recunoaștere, memoria de lucru și viteza răspunsului motor vizual.

În timp ce studiul a fost unul mai mic, merită o șansă – mai ales dacă aveți un proiect mare în lucrările care necesită atenția deplină.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto