În ultimii ani există o tendință evidentă de a renunța la crearea buclelor perfecte, încurajându-se păstrarea onduleurilor cât mai naturale, adică ușor neuniforme și cu volum. Și asta pentru că, supus mereu produselor de întreținere și aparatelor cu temperaturi ridicate, părul tinde să se deterioreze mai repede.

1. Ce înseamnă, de fapt, că ai părul ondulat?

Spre deosebire de părul normal, părul ondulat este mult mai fragil. Și asta pentru că, din cauza elasticității firului de păr, uleiurile naturale ale părului, care pornesc de la nivelul scalpului, nu mai ajung pe toată surpafața firului de păr. Acesta este și motivul pentru care părul ondulat este, de regulă, mai uscat.

2. Ce să folosești săptămânal

Măștile – naturale sau din comerț – ar trebui să fie mereu prezente în trusa persoanelor cu părul ondulat. Și asta pentru că părul buclat are nevoie de multe surse de hidratare, pentru a-și păstra forma consacrată.

3. Cum să-l usuci

În nici un caz nu folosi prosopul pentru a scoate excesul de apă din păr. Recomandat este să storci părul în duș cu ajutorul mâinilor, apoi să-l înfășori lejer într-un tricou sau un material de bumbac. La final, ținând capul în jos, treci ușor degetele prin păr, pentru a-i desface buclele. Nu-l pieptăna – firele se rup mai ușor. Lasă-l să se usuce la temperatura camerei în proporție de 70%, aplică o cremă lejeră pentru bucle, apoi folosește un uscător cu difuzor pentru a-i da forma finală. Folosește-l la temperatură medie, pentru a nu usca și mai tare părul.

4. O tehnică specială de vopsit

Buclele pot fi puse în valoare și cu ajutorul vopselei de păr. Hairstiliștii recomandă folosirea a două tonuri de vopsea – una mai închisă și una mai deschisă – pentru a crea volum și contrast și, obligatoriu, deschiderea discretă a culorii din zona vârfurilor.

Copyright: edwardderule / 123RF Stock Photo