O aromă din trecut

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca un anumit parfum să-ți evoce o amintire, o persoană un loc din trecut? Explicația este simplă: mirosul trece prin nas printr-un nerv al bulbului olfactiv, ajungând la creier, în partea emoțională a acestuia, unde poate avea acces la amintiri.

Parfumurile expiră?

În timp, în funcție de formula chimică, este posibil ca parfumurile să-și schimbe culoarea și să aibă o aromă estompată, așadar răspunsul este da, parfumurile pot expira. Iar termenul de valabilitate poate fi scurtat dacă recipientul nu este păstrat conform indicațiilor, adică într-un loc umbros, la răcoare, evitând ca acesta să intre des în contact cu aerul.

Parfumuri pentru ten sensibil

Specialiștii recomandă alegerea unor parfumuri care au în compoziție uleiuri naturale și nu ingrediente sintetice. Mai simplu este însă să folosești spray-uri de păr, pentru că acestea, evident, nu vor intra în contact cu pielea.

Parfumul nu se mai simte

Dacă ți se întâmplă să nu mai simți parfumul, la câteva ore după ce l-ai folosit, nu înseamnă că acesta s-a evaporat. Este posibil ca, pur și simplu, nasul tău să se fi obișnuit cu parfumul. Prin urmare, stăpânește-ți pornirea de a te da din nou cu parfum, dacă vrei să le faci un bine colegilor.

Copyright: konradbak / 123RF Stock Photo