4 obiceiuri care te ridează înainte de vreme

Astfel, dacă vrei să previi apariția ridurilor, trebuie să iei în calcul atât folosirea cremelor de îngrijire specifice, cât și obiceiurile zilnice pe care le ai. Diana Marandiuc, trainer Naturys România, îți explică de ce anume să te ferești și ce să corectezi.

1. Expunerea excesivă la razele UV duce la aparița ridurilor

Foto-îmbătrânirea este o realitate și e bine să conștientizezi acest lucru. Radiațiile ultraviolete distrug colagenul și provoacă acumulări de elastină. Disfuncția creată între fibrele de colagen generează o cantitate mare de radicali liberi, care sunt foarte dăunători pentru celulele pielii și, prin urmare, structura membranei celulare va suferi modificări. Aceste modificări care au loc în matricea celulară reduc volumul și scad fermitatea pielii. Rezultatul final va fi instalarea ridurilor și hiperpigmentarea cutanată. Factorul de protecție solară trebuie să devină obligatoriu în orice anotimp.

produse-cu-SPF

Citește și – De ce trebuie să folosești produse cu SPF

2. Demachierea excesivă, în special a zonei perioculare

„Demachierea trebuie să se facă delicat, cu mișcări de suprafață, fără agresare mecanică”, recomandă Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania. Foarte important este și produsul pe care îl folosești în procesul de demachiere. Acesta trebuie să aibă un pH apropiat de cel al pielii, să nu fie unul astringent sau care să aibă la bază alcool sau ingrediente de origine petrochimică. Aceste ingrediente vor duce la o deshidratare temporară a pielii, vor accentua ridurile fine și pe cele în formare, iar pielea va căpăta un aspect tern.

Citește și – 6 ingrediente naturale pe care le poți folosi ca să te demachiezi

3. Fumatul reduce aportul de oxigen din piele

Fiecare țigară va transforma oxigenul necesar pentru o piele luminoasă în dioxid de carbon. Pielea va deveni cenușie și lipsită de vitalitate.

4. Consumul de zaharuri rafinate

Zaharurile au un efect negativ asupra pielii. Prin procesul de glicare, moleculele de zahăr se atașează de proteinele din piele, provocând malformații. Așa apar lipsa de elasticitate, contururile faciale lipsite de fermitate și ridurile. În plus, zaharurile rafinate ridică nivelul de insulină din organism, ceea ce duce la inflamarea țesuturilor.

Cum previi apariția ridurilor?

Crema cu factor de protecție solară, demachierea cu produsele potrivite, renunțarea la fumat și la zaharurile rafinate sunt câteva gesturi simple care îți mențin tinerețea timp îndelungat. Încearcă să ții cont de orice aspect pentru ca tenul tău să rămână cât mai mult timp proaspăt și să previi apariția liniilor fine sau să atenuezi ridurile deja existente.

Foto: 123rf