Există însă și femei care au spus „nu” acestor stereotipuri și au devenit modele de urmat în viață. Aceste femei își acceptă vârsta, dar au învățat că se pot simți frumoase și elegante fie că au peste 40 sau peste 80 de ani. Iată ce putem învăța de la ele:

Nu-i lăsa pe alții să te definească

„Femeile s-au săturat să tot audă că trebuie să se conformeze odată de au trecut de 40 de ani. A apărut o «armată» de femei care refuză să intre în aceste sterotipuri și le vezi îmbrăcate în haine cu imprimeu de leopard, purtând coronițe, pantofi cu toc și rochii sofisticate și se vede că se simt bine în pielea lor și sunt fericite. Asta e tot ce contează”, spune jurnalista New York Times Julia Baird.

O femeie care se îmbracă în hainele care o inspiră, poartă cizme elegante, pantofi cu toc înalt, se machiază cum îi place și nu renunță la accesoriile pe care le-a purtat o viață va emana întotdeauna mai multă încredere în sine și se va simți mai frumoasă. Pentru ea, vârsta va deveni doar un număr nesemnificativ.

Încredere în sine și atitudinea potrivită

La 80 de ani, Joyce Carpati crede că este un privilegiu să înaintezi în vârstă, iar stilul ei îi reflectă încrederea de sine și personalitatea. „Nu vreau să arăt mai tânără, ci vreau să fiu cât mai elegantă”, a declarat ea pentru NBC News. Joyce preferă combinațiile de alb și negru când își alege ținutele pentru că au un „efect puternic contrastant, dar șic”, purtând mereu un accesoriu pe cap. În schimb, ea preferă încălțările foarte colorate, dar nu spune nu nici accesoriilor precum mănușile, bijuteriile opulente sau eșarfelor stilate. „Sunt singurele lucruri de care am nevoie. Și, bineînțeles, nu pot renunța la colierul meu din perle”, adaugă Joyce.

Fii tu însăți

La peste 80 de ani, Taja Murdoch, o faimoasă fostă dansatoare a Teatrului Apollo, nu renunță la pantofii cu toc și știe de unde să își cumpere hainele astfel încât să nu fie nechibzuită cu banii ei. „Vreau întotdeauna să arăt diferit față de cei din jur și cred că am un stil unic. Contrar a ce cred unii, stilul nu ține niciodată de câți bani ai”, spune Taja. Ea preferă să își cumpere haine vintage din magazine second-hand și adoră să poarte flori în păr, precum idolul ei, Billie Holiday. „Când îmi creez ținutele îmi place să mă joc cu asortarea culorilor, a materialelor și a accesoriilor. Pentru mine, are un efect terapeutic”, mai adaugă ea.

Nu te mai compara cu alte femei

Ilona Royce Smithkin are 91 de ani, dar asta nu o împiedică să poarte ținute sofisticate, elegante, care o fac să iasă în evidență oriunde ar merge. Până și bastonul în care se sprijină este îmbrăcat în piele neagră și are un mâner auriu, care se asortează perfect cu cerceii săi preferați, din aur. Ilona preferă taioarele cadrilate, cu revere largi, pe care le accesorizează cu eșarfe elegante, mănuși albe din piele și o geantă simplă, neagră, cu lanț, pe care preferă să o poarte peste piept.

„Niciodată să nu te compari cu cei din jur. Ești cine ești! Trebuie să te simți întâi frumoasă pe interior și abia apoi vei fi mulțumită și de cum arăți la exterior”, este sfatul ei pentru toate femeile.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Aaron Amat

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Miniprix