Aplici rujul pe buzele crăpate

Rujul nu va arăta nicoadată bine atunci când buzele sunt uscate sau descuamate. Rezolvă mai întâi problema și revin-o la ruj numai atunci când buzele sunt fără cusur. E bine ca măcar o dată pe săptămână să le exfoliezi suprafața cu un scurb delicat făcut din miere și zahăr sau doar cu miere zaharisită. Aplică de mai multe ori pe zi un balsam hrănitor și reparator sau, dacă sunt foarte uscate, pune un strat de miere și lasă cât mai mult pe buze.

 Folosești prea mult gloss

Când vrei să dai un plus de strălucire rujului, soluția e aplicarea unui gloss transparent sau într-o culoare deschisă. Greșala însă apare atunci când aplicăm o cantitate prea mare de gloss, căci totul devine prea strident, luciul va fi în exces, iar gloss-ul se poate întinde cu ușurință în afara marginilor buzelor. Aplică o cantitate mică, doar în centru, presează ușor buzele și ești gata.

 Creionul pentru contur rămâne vizibil

În loc să renunți la el de teamă că machiajul va fi nereușit, mai bine înveți să îl folosești ca să te bucuri de buze impecabile. Conturul nu trebuie să aibă altă culoare decât rujul, el nu trebuie să se distingă, ci doar să pună în valoare forma buzelor și să împedice întinderea rujului. Urmărește atent linia buzelor, fără să depășești, începând din mijloc spre colțuri.

Rujul depășește marginea naturală

Nu încerca niciodată să mărești buzele aprin aplicarea creionului sau a rujului dincolo de linia lor. Dacă ai buzele subțiri, dă-le un plus de volum cu un lac de buze nude, strălucitor, aplicat ăn mijlocul buzelor.

Sursa foto: Flickr.com