Nu este important să aplici un lac de unghii colorat, să optezi pentru o manichiură încărcată sau să folosești o tehnică de ultimă oră. Ceea ce contează cu adevărat este să ai unghii îngrijite, curățate, pilite uniform, iar pielea de pe mâini să fie hidratată. Chiar și așa, se întâmplă să faci greșeli fără să-ți dai seama. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli la capitolul îngrijirea unghiilor.

1. Tai cuticulele.

Este un subiect controversat: pe de o parte, există persoane care au renunțat să facă acest lucru, pe de alta, persoane care nu văd îngrijirea unghiilor fără acest pas, cu atât mai mult cu cât și unele manichiuriste îl practică. Important de reținut este faptul că tăierea cuticulelor duce la îngroșarea acestora și, în timp, la curățarea deficitară. În plus, o pieliță tăiată prost poate duce la apariția infecțiilor.

2. Pilești în ambele direcții.

Teoretic, pila ar trebui să fie folosită prin mișcări repetitive realizate în aceeași direcție, astfel încât unghia să nu-și piardă din rezistență. Puține persoane sunt însă dispuse să-și aloce mai mult timp pentru această îndeletnicire. Un pas înainte este însă renunțarea la pile metalice, în favoarea celor textile.

3. Folosești apă fierbinte.

Și în timpul manichiurii, și după, este recomandată folosirea apei la o temperatură mai ridicată, însă nu fierbinte. Altfel, oricât de rezistent ar fi lacul de unghii, acesta începe să se decojească (în afara manichiurii semipermanente sau cu gel). Dacă ai ajuns în acest punct, mai bine îndepărtezi lacul de unghii de pe toate unghiile cu ajutorul unui dizolvant. Orice altă metodă nu face decât să agreseze unghia.

4. Nu folosești o bază.

Așa cum la machiaj este necesară baza de machiaj, același lucru este valabil și în cazul manichiurii. Pentru mai multă rezistență, și a unghiilor, și a lacului de unghii, folosește o bază (Basecoat), iar la final, un strat subțire de Topcoat.

Sursa foto:123rf.com