Cărare pe mijloc și vârfuri întoarse

Dacă părul tău are o ușoară tendință de ondulare, se va aranja foarte bine într-o tunsoare până la umeri. Păstrează cărarea pe mijloc și fă-ți câteva șuvițe în trepte pentru vârfurile ondulate. După ce te-ai spălat, finisează coafura cu un serum de strălucire și hidratare și coafează-te cu o perie electrică rotativă. Ondulează doar vârfurile și în interior și în exterior, apoi desfă-le cu degetele. E o coafură naturală și lejeră, nepretențioasă, care își va păstra foarte bine forma până la următoarea spălare.

 

b

Bobul lung

E una dintre acele coafuri care se potrivește celor cu păr drept. Așa cum îi spune și numele, are forma bobului classic, doar că este mai lung, până la umeri sau puțin peste. Cărarea se face pe mijloc sau pe o parte, iar vârfurile sunt tunse drept. Pentru aranjare, nu ai nevoie decât de puțin fixativ care să netezeazcă firele rebele și să dea rezistență coafurii. Alege unul cu fixare medie, care se poate îndepărta ușor prin periere. Pentru mai multă strălucire, poți aplica un serum special la final. La o astfel de tunsoare, vârfurile despicate și deteriorate se observă imediat, așa că îngrijește-le constat cu un balsam leave-in.  Le poți lăsa drepte sau le poți întoarce ușor în interior cu o perie rotunda în momentul uscării.

 

bb

Bobul rotund

E o tunsoare elegantă și stilată mai ales dacă părul nu e foarte ondulat. Se păstrează cărarea pe o parte și un breton lung, pornind de aici spre partea opusă. Părul se tunde stil bob, ușor filat spre vârfuri, pentru a-i da forma rotunda. Indiferent de tipul de păr, aplică după spălare puțină spumă și aranjează-l cu o perie electrică pentru îndreptare dar și un plus de volum. Bretonul trebuie să urmeze aceeași linie cu părul, să nu fie nici prea drept, nici prea umflat, iar vârfurile, ușor întoarse în interior, tot cu peria electrică.
bbbb

Bucle romantice

Dacă nu vrei o frizură căreia să îi aloci prea mult timp, aceasta poate fi alegerea potrivită pentru tine. E ușor de întreținut, fără să pară neglijentă, este naturală și totodată feminină. Părul e tuns până la umeri sau lăsat puțin mai lung, cu șuvițe care să coboare în trepte. Poți să îți păstrezi chiar și un breton mai lung (cam până la linia ochilor) pe care să îl împarți pe ambele părți, ținând cont de cărare. După spălare, cât părul e încă umed, aplică puțină spumă la rădăcină și spre vârfuri. Dacă părul e ondulat, îl poți lăsa să se usuce natural, căci se va aranja singur. Dacă nu, folosește o perie rotativă și ondulează șuvițe mai late și mai subțiri și nu uita de breton. La final desfă-le ușor cu degetele și aplică puțin fixativ.

Sursa foto: Shutterstock.com