Masaj cu gheață înainte de machiaj

Masează-ți fața cu un cub de gheață înainte de a aplica produsele de machiaj. Astfel machiajul va rezista mai mult. Datorită scăderii temperaturii pielii, produsele vor avea o mai mare aderență. Căldura are efect contrar. Apoi poți începe să aplici machiajul pe fața perfect uscată.

Citește și – Creionul de buze, scurt ghid de folosire pentru un contur perfect

Atenție la sprâncene!

Poate nu crezi, dar sprâncenele atent pensate și bine conturate îți pot schimba fizionomia. Poți folosi o mulțime de produse, dar dacă sprâncenele nu-ți pun în valoare forma feței, machiajul nu va arăta bine. Aplică puțin spray de fixare pe o periuță pentru sprâncene (dacă nu ai, poți folosi o periuță de dinți) și aranjează-le forma! Astfel, vor arăta bine toată ziua. De asemenea, specialiștii recomandă să folosești un fard de sprâncene sau un creion maro, în loc de negru.

Cum aplici corect mascara?

Mascara se aplică spre finalul machiajului, așa că e important să nu greșești. Vei avea de corectat machiajul apoi, așa că e bine să știi de la început cum aplici corect. Pune periuța la baza genelor și trage în sus cu o singură mișcare. Aplică și al doilea strat, iar dacă vrei un efect de alungire, trage periuța către colțul exterior al ochiului. Nu folosi mișcări scurte și dese, deoarece genele vor părea încărcate. Două aplicări ferme sunt de ajuns.

Foto: 123rf

Citește și – Cele mai frecvente greșeli de machiaj