Usturoi pentru unghii fragile

Dacă ai unghii fragile și se rup foarte ușor,  încearcă acest tratament de întărire a lor pe bază de usturoi. Ai nevoie de un cățel de usturoi și de câteva linguri de ulei de măsline. Zdrobește bine usturoiul, toarnă uleiul și ține unghiile înmuiate 10 minute în acest amestec. Vei observa că după câteva zile, unghiile fragile vor fi de domeniul trecutului.

Trucuri de frumusețe – Mască cu maioneză pentru păr deteriorat

Dacă ai părul uscat, aspru, deteriorat, există trei ingrediente pe care le ai în bucătărie și pe care le poți folosi pentru a reda aspectul sănătos al podoabei capilare: maioneză, ouă și ulei de măsline. Fie folosești unul din cele trei ingrediente, fie le combini și prepari o mască. Ai nevoie de două linguri de maioneză de casă, două albușuri și o lingură de ulei de măsline. O aplici și o lași să acționeze 10 minute, apoi clătești cu apă călduță din abundență. Este unul dintre trucurile de frumusețe încercat de multe femei, cu efecte maxime și investiție minimă.

Citește și – Metode naturale de a masca firele albe fără a folosi vopsea de păr

Lămâie și ceai negru pentru păr gras

Nu mai știi ce să faci pentru ca părul tău să nu se mai îngrașe atât de repede? Încearcă un tratament natural cu lămâie și ceai negru. Ambele a proprietăți astringente și te vor ajuta să nu mai ai probleme cu aspectul lucios al părului. Amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu jumătate de cană de infuzie de ceai negru și toarnă amestecul pe păr. Masează ușor, pentru a acoperi tot părul, lasă să acționeze două-trei minute, apoi clătește-te bine pe cap cu apă caldă, nu fierbinte.

Foto: 123rf

Citește și – Ai părul fin și subțire? Specialistul te învață cum să-ți alegi corect șamponul