Concret, te demachiezi dimineața și seara, dimineața pentru a curăța sebumul de pe piele și a o pregăti pe aceasta pentru aplicarea cremelor și a machiajului, iar seara pentru a îndepărta urmele de praf și de machiaj de peste zi. Soluțiile de demachiere vin în nemurătate forme: texturi mai dense, altele mai apoase, concepute pentru tenul sensibil, loțiuni bifazice, șervețele demachiante și chiar prosoape speciale care îți curăță imediat fața. Însă atunci când vrei să folosești ingrediente naturale, despre care știi că sunt potrivite tenului tău, iată ce-ți recomand:

Lapte demachiant

Combină o jumătate de cană de lapte cu o jumătate de apă minerală și o lingură de miere, amestecă foarte bine ingredientele, apoi aplică soluția rezultată pe o dischetă demachiantă sau chiar pe o bucată de tifon. Presează ușor de piele, așteaptă câteva secunde, apoi șterge ușor.

Loțiune bifazică

Ai nevoie de jumătate de 3 sferturi de cană umplută cu apă plată. Completează cu ulei de măsline și cu câteva lingurițe de suc de Aloe Vera, apoi toarnă amestecul într-un recipient de plastic. Amestecă bine-bine, până cele trei ingrediente formează o soluție, apoi începe demachierea. Agită ori de câte ori observi că uleiul s-a ridicat la suprafața apei.

O altfel de apă micelară

Uneori, dacă nu ai un machiaj puternic, însă vrei să-ți cureți tenul în profunzime, ai nevoie doar de lapte. Atât! Aplică-l pe față, masează până când simți că acesta s-a fixat pe piele, lasă-l câteva minute, apoi clătește. Observi diferențele?

Copyright: akz / 123RF Stock Photo